Baanonderhoud op Schiphol heeft mogelijk invloed op het vliegverkeer van en naar RTHA

Rotterdam The Hague Airport, 20 juni 2018

 

In de periode van maandag 25 juni a.s. tot en met zondag 1 juli a.s. is de Kaagbaan van Schiphol als gevolg van regulier onderhoud geheel buiten gebruik. Hierdoor wordt het verkeer van en naar Schiphol anders dan gebruikelijk afgehandeld. Dit kan (afhankelijk van windrichting) op zijn beurt ook gevolgen hebben voor verkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport.

 

Op Schiphol wordt in bovengenoemde periode aan de Kaagbaan (van Schiphol) gewerkt waardoor deze niet beschikbaar is. Het Schiphol verkeer wordt dan afwijkend (op de resterende banen) afgehandeld. Bij bepaalde windrichtingen kan dit ook gevolgen hebben voor (met name vertrekkende) vliegtuigen van Rotterdam The Hague Airport. Om het verkeer van beide luchthavens goed te kunnen blijven scheiden moet het verkeer dat van de Rotterdamse luchthaven vertrekt (na opdracht van de luchtverkeersleiding) vaker van de voorgeschreven vertrekroute worden gehaald. Bij eerdere, vergelijkbare werkzaamheden de afgelopen jaren was het afwijken van routes aanleiding voor extra vragen vanuit de regio.

 

Meer informatie over de werkzaamheden bij de luchthaven Schiphol kunt u vinden op de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).