Bijzondere vluchten op 6, 7 en 8 september

In het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september vinden de Wereldhavendagen plaats. In verband met dit driedaagse evenement worden onder andere rondvluchten met helikopters aangeboden boven het havengebied. Deze vluchten vertrekken niet vanaf RHA, maar kunnen wel opvallen in de omgeving.

Ook vinden enkele demonstratievluchten plaats met helikopters boven de Maas, ter hoogte van de Wilhelminapier en de Willemskade. Een deel van deze demonstratievluchten start vanaf Rotterdam The Hague Airport. Bij deze demonstratievluchten kunnen ook helikopters worden gebruikt die groter zijn dan de helikopters die normaalgesproken vanaf de luchthaven vertrekken.

Meer informatie over de Wereldhavendagen en het programma leest u op de website van de Wereldhavendagen.

Rondvluchten
Ook organiseert de Dutch Dakota Association in dit weekend op 7 en 8 september rondvluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport boven de Biesbosch en Haaglanden met een DC-3. De DC-3 is een ouder (twee motorig propeller) vliegtuig van rond de Tweede Wereldoorlog en kan opvallen door een ander (afwijkend) motorgeluid. Zowel op zaterdag als op zondag zijn rondvluchten gepland. Daarnaast wordt het vliegtuig zaterdagochtend naar Rotterdam gevlogen en zondag middag weer terug. Deze vluchten zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden. Meer informatie vindt u op de website van de Dutch Dakota Association.