Commercieel vliegverkeer neemt verder toe in juli en augustus

Nadat de luchtvaart door de coronacrisis abrupt tot stilstand kwam, is op 18 juni jl. het commercieel vliegverkeer weer opgestart op Rotterdam The Hague Airport (RTHA).* Vanaf donderdag 2 juli a.s. herstelt het aantal weer terug naar het normale niveau met 12 tot 32 vluchten per dag. Zo verzorgt Transavia de komende tijd weer meer vluchten naar verschillende Europese bestemmingen.

De maatregelen zorgden voor een bijzondere situatie. Mensen werkten ineens vanuit huis, het verkeer kwam vrijwel tot stilstand en het werd stiller in de omgeving. Als buur heb je waarschijnlijk de afgelopen periode als rustig ervaren. Met de toename van commerciële vluchten zal ook het gesprek over lusten en lasten van de luchtvaart terugkeren.

Het verbeteren van de leefbaarheid in de directe omgeving van de luchthaven is essentieel. Hier blijven we, vanuit onze rol, actief op inzetten. Hinderbeperking is tenslotte geen eenmalig project, maar een thema dat onze voortdurende aandacht heeft.

Vragen
Deze toename van vluchten kan vragen oproepen. Mocht je vragen hebben? Deze vragen beantwoorden we graag. Stuur een mail naar buren@rtha.com. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het vliegverkeer en meld je aan voor de burennieuwsbrief.

*RTHA bleef als luchthaven met een vitale functie in Nederland wel operationeel voor repatriëring, maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer