Verantwoord op reis

De overheid heeft besloten de coronamaatregelen te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen rond Veilig en Gezond vliegen. Die communiceren we op de luchthaven. Het blijft voorlopig verplicht om achter security (in de vertrekhal) een mondkapje te dragen. Ook in het vliegtuig is dat het geval.

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  • Mondkapje
    Alle passagiers dienen in de vertrekhal een mondkapje te dragen. De verplichting van het dragen van een mondkapje geldt voor passagiers vanaf 13 jaar.
  • Hygiënemaatregelen
    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en schud geen handen, geef liever een hoofdknik, boks of elleboog.

Informatie over je vlucht
Check voor actuele vluchtinformatie de website van de luchtvaartmaatschappij. Jouw luchtvaartmaatschappij beschikt over de laatste vluchtinformatie. De luchtvaartmaatschappij informeert jouw tijdig over wijzigingen. Updates van Transavia vind je via de link:  https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronaviru

Nieuwsberichten
Een overzicht van alle nieuwsberichten met betrekking tot veilig en gezond vliegen op Rotterdam The Hague Airport. vind je hier.

Veelgestelde vragen
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Per bestemming gelden er bepaalde toegangseisen. De overheid informeert hierover via de website www.nederlandwereldwijd.nl. Omdat zij informatie continue bijwerken, raden wij je aan om deze site te checken voor jouw vertrek. Het is een ieders eigen verantwoordelijkheid om de juiste documenten voor jouw bestemming bij je te hebben. De website van de overheid helpt hierbij.