Verantwoord op reis

De overheid heeft besloten om de meeste coronamaatregelen te versoepelen. Dit heeft ook invloed op jouw reis met het vliegtuig. Er gelden echter nog wel een aantal adviezen en maatregelen. We raden je aan om met het volgende rekening te houden als je vanaf onze luchthaven vertrekt.

Houd rekening met de coronamaatregelen
Op onze luchthaven gelden de coronamaatregelen die in Nederland van toepassing zijn. Houd dus rekening met de hygiënemaatregelen: handen wassen, hoest en nies in je elleboog en blijf thuis bij klachten.

Vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Per bestemming kunnen de toegangseisen verschillen. De overheid informeert hierover via de website www.nederlandwereldwijd.nl. Omdat zij informatie continue bijwerken, raden wij je aan om deze site te checken voor jouw vertrek. Het is een ieders eigen verantwoordelijkheid om de juiste documenten voor jouw bestemming bij je te hebben. De website van de overheid helpt hierbij.

Aankomst op Rotterdam The Hague Airport
Controleer voor jouw terugreis de checklist Nederland inreizen op de website van de Rijksoverheid. Hier staat welke documenten en eventuele testen je nodig hebt.

Informatie over je vlucht
Check voor actuele vluchtinformatie de website van de luchtvaartmaatschappij. Jouw luchtvaartmaatschappij beschikt over de laatste vluchtinformatie. De luchtvaartmaatschappij informeert jouw tijdig over wijzigingen.