Verantwoord op reis

Op Rotterdam The Hague Airport staat de gezondheid en veiligheid van passagiers en luchthavenmedewerkers voorop. Daarom hebben we verschillende maatregelen genomen. Zo houden we 1,5 meter afstand van elkaar en dragen we een mondkapje. Lees hier meer over de belangrijkste maatregelen die op onze luchthaven gelden.

Reis je binnenkort met het vliegtuig vanaf onze luchthaven? Bereid je dan goed voor. Het gaat er anders aan toe dan je misschien gewend bent. Op de luchthaven en in het vliegtuig gelden een aantal regels. Zo willen we samen met de luchtvaartmaatschappijen voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt onder onze passagiers en medewerkers. Lees voor je vertrekt alles wat je moet weten over deze nieuwe regels. Je vindt deze informatie in je reisdocumenten, op de website van je luchtvaartmaatschappij, hier en op www.nederlandwereldwijd.nl

Op onze luchthaven hebben we verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Gebruik schone papieren zakdoekjes
  • Blijf thuis als je niet lekker bent
  • Draag een mondkapje (vanaf 13 jaar) en neem er voldoende mee op reis
  • Zorg dat je een actuele gezondheidsverklaring bij je hebt

Op de luchthaven zie je markeringen, posters en hoor je regelmatig omroepberichten over het bewaren van de 1,5 meter afstand. Verder kun je regelmatig je handen desinfecteren, door de aanwezigheid van desinfecterende handgel op de luchthaven. Toch is het bewaren van de 1,5 meter afstand niet altijd mogelijk. Op sommige plekken en op drukkere dagen ervaren we dat afstand houden moeilijk haalbaar is. Mede daarom zijn mondkapjes in het luchthavengebouw verplicht. De meest actuele informatie over het coronavirus kun je vinden op website van het RIVM.

Mondkapjes en gezondheidsverklaring
We vragen iedereen vanaf 13 jaar in de terminal een mondkapje te dragen. Heb je geen mondkapje bij je? Dan kun je de terminal niet in en word je gevraagd zelf niet-medische mondkapjes te regelen.  Een mondkapje dien je na maximaal 4 uur te vervangen door een schone. Dus neem er voldoende mee op reis. Tijdens de paspoortcontrole vragen we je het mondkapje even af te doen.

Ook kan om een gezondheidsverklaring worden gevraagd. Deze kun je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen digitaal invullen tijdens het online inchecken. Wanneer jouw luchtvaartmaatschappij deze manier niet hanteert, vul dan de gezondheidsverklaring vooraf thuis in, print hem uit en neem hem mee bij je reisdocumenten. Zonder gezondheidsverklaring heb je geen toegang tot de terminal en het vliegtuig. Om duidelijk te maken hoe het vliegen gaat op onze luchthaven hebben we een video gemaakt.

Download hier relevante documenten

Informatie over je vlucht
Check voor actuele vluchtinformatie de website van de luchtvaartmaatschappij. Jouw luchtvaartmaatschappij beschikt over de laatste vluchtinformatie. De luchtvaartmaatschappij informeert jouw tijdig over wijzigingen. Actuele informatie over vluchten – vanwege annuleringen door het coronavirus – is niet beschikbaar bij de informatiebalie van de luchthaven.

Updates van Transavia vind je via de link:  https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus

Wij raden jou tevens aan om de maatregelen in het land van bestemming goed in de gaten te houden. In sommige gevallen gelden hier aanvullende maatregelen; zo kan het zijn dat je een gezondheidsverklaring nodig hebt die in het betreffende land geldig is. Wil je meer weten over reizen in deze coronatijd in Europa, check dan deze link op Nederland Wereldwijd.

Nieuwsberichten
Een overzicht van alle nieuwsberichten met betrekking tot het coronavirus vind je hier.

Veelgestelde vragen