Erkenning voor energie-managementsysteem Rotterdam The Hague Airport

Met de ISO 50001 certificering van het energie-managementsysteem krijgt Rotterdam The Hague Airport, als onderdeel van de Schiphol Group, de bevestiging dat onze luchthaven voldoet aan de eisen van de ISO. De erkenning is er ook voor de luchthavens in Eindhoven, Lelystad en Schiphol.

Chief Projects & Assets Officer Hanne Buis: “We onderstrepen hiermee het belang en het commitment om verder te verduurzamen. We willen de meest duurzame luchthavens ter wereld exploiteren. Die ambitie staat en daarin blijven we ook nu investeren.”

Meten, monitoren en analyseren

Voorbeelden van eisen waar het energiemanagementsysteem aan voldoet zijn de uitvoering van een context –en stakeholderanalyse, Plan Do Check Act, risico –en kansenmanagement, het voortdurend uitoefenen van meten, monitoren en analyseren van onze energie en de continue verbetering van het systeem.

In 2050 energiepositief

Het doel van Schiphol Group is om in 2030 emissievrij te zijn en in 2050 energiepositief. Om daar te komen, zetten de luchthavens in op het uitfaseren van gas en het verbeteren van de energie-efficiency. Hiermee loopt Rotterdam The Hague Airport, samen met de andere luchthavens in de Schiphol Group, voorop in Nederland.

Alle energieprojecten dragen bij aan de Roadmap Most Sustainable Airports 2030 en de TPI Sustainability, CO2-reductie.