Gerealiseerde projecten

Hieronder volgt een overzicht van de gerealiseerd projecten op Rotterdam The Hague Airport.

Werkzaamheden Centraal Security Filter afgerond

Met ingang van januari 2020 neemt Rotterdam The Hague Airport het nieuwe Centraal Securityfilter (CSF) in gebruik. De opening en in gebruik name van het nieuwe CSF is een eerste mijlpaal in de verbouwing van de terminal. Dit is onderdeel van het project renovatie en uitbreiding terminal. Vanuit het nieuwe CSF loop je nu nog via een gang door naar de tijdelijke vertrekhal. Na de zomer van 2020 lopen passagiers rechtsreeks vanuit het CSF, via de airportshop, de nieuwe vertrekhal in.

 

Nieuwe apparatuur

 

Met de opening van het nieuwe securityfilter wordt ook gloednieuwe scanapparatuur in gebruik genomen. Zo zijn vier nieuwe securitylanes beschikbaar met laatste nieuwe technologie, waarbij je telefoon bijvoorbeeld in je jaszak mag blijven zitten. Ook een laptop of vloeistoffen hoeven niet meer apart in een bak te worden gelegd. Dit zorgt voor een vlotter proces bij de securitycheck, zodat passagiers snel bij de gate kunnen zijn.

 

Restaurant De Horizon is weer geopend

Restaurant De Horizon is sinds maandag 15 juli weer geopend! Je kan weer zeven dagen per week in het restaurant terecht. Op 22 en 23 juli is het restaurant nog één keer tijdelijk gesloten. Op donderdag 1 augustus staat een officiële heropening gepland.

 

Nieuwe aankomsthal

In het voorjaar van 2016 is de nieuwe aankomsthal opgeleverd. Deze hal is in vergelijking met de voormalige aankomsthal bijna drie keer zo groot. In deze nieuwe situatie beschikt aankomsthal 1 over drie bagagebanden in plaats van één bagageband. Dit zal bijdragen aan een verbetering van een efficiënte en snelle bagageafhandeling.

 

Klik op de onderstaande foto voor meer afbeeldingen.

 

Aankomsthal

AKO Winkel op luchthaven grondig verbouwd

Op 25 november 2017 zijn de deuren geopend van de vernieuwde AKO op Rotterdam The Hague Airport. AKO is een toegankelijke winkel voor iedereen, waar lezen, luisteren en kijken centraal staat. AKO Rotterdam The Hague Airport is omgebouwd naar een nieuwe formule die aansluit bij de high traffic locatie. De winkel is in oppervlakte vergroot en ook het assortiment is uitgebreid. Klanten worden op een vriendelijke en effectieve manier geholpen om vervolgens zo snel mogelijk hun reis te kunnen vervolgen.

 

Renovatie hoofdplatform

Hoofdplatform van Rotterdam The Hague Airport duurzaam gerenoveerd en klaar voor de toekomst.

Hoofdplatform officieel geopend

In maart 2016 is gestart met de grote renovatie van het hoofdplatform op Rotterdam The Hague Airport. Het bestaande betonnen platform, wat inmiddels circa 60 jaar oud was, is geheel vervangen.

Deze renovatie betreft geen uitbreiding, maar een vervanging omdat de technische levensduur van het platform bereikt was. Tijdens de gehele renovatie, uitgevoerd door Ooms Construction, is nauwkeurig gekeken naar duurzaamheid. Oud materiaal heeft men kunnen recyclen in het nieuwe platform.

Het nieuw betonnen platform is 145 meter breed en 550 meter lang en biedt ruimte aan 12 vliegtuigopstelplaatsen.

Het platform wordt verlicht door 13 nieuwe lichtmasten, uitgerust met LED-verlichting. Deze verlichting is dynamisch, wat inhoudt dat bij geen gebruik van het platform de verlichting wordt gedimd. Bij toetreding van het platform zal de verlichting automatisch worden aangepast naar de juiste lichtintensiteit.

Ten behoeve van de platformverlichting is een nieuw “baanstation” aangebracht wat de stroomtoevoer garandeert. De taxibanen en platformen zijn ontworpen volgens de nieuwste eisen ten aanzien van de Europese luchtvaart wet- en regelgeving. Rotterdam The Hague Airport ontving in 2016 al het Europees veiligheidscertificaat.

Op 21 juni 2017 is het platform officieel in gebruik genomen.

Impressies van de platform renovatie

Regelmatig plaatsen wij nieuwe foto’s van de voortgang van de platform renovatie. Klik hier om de foto’s te bekijken. Klik hier voor de foto’s van de officiële opening en het filmpje van de platformrenovatie.

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van de platform renovatie een vraag? Wij verwijzen u graag door naar de “Veel gestelde vragen” pagina op onze website. Staat uw vraag daar niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje naar renovatie@rtha.com.