Leren in de praktijk

Wij brengen werelden samen. Als regionale luchthaven verbinden we jaarlijks meer dan twee miljoen passagiers met een vijftigtal voornamelijk Europese bestemmingen. Daarnaast zijn we er ook als werkgever, als innovator en als opleider. Inclusief met een opleidingsinstituut op het luchthaventerrein voor studenten die later in de luchtvaart willen werken. Werken en leren dus op een vliegveld.

Albeda Rotterdam The Hague Airport College heeft sinds eind vorig jaar een splinternieuwe opleiding locatie aan de Lutonbaan op de luchthaven. Voor studenten en docenten, maar óók voor bedrijven en hun medewerkers op en rond de luchthaven.

Werken en leren op Rotterdam The Hague Airport

Albeda biedt op deze locatie een viertal mbo-opleidingen aan: Facilitair leidinggevende luchtvaart, Luchthavenbeveiliger, Luchtvaartdienstverlener en Detentie Inrichtingsbeveiliger. De op het luchthaventerrein gevestigde bedrijven worden hierbij nauw betrokken.

Stage en afstuderen

We hebben jaarlijks veel ruimte voor inspirerende stageplaatsen, zoals in marketing, security, luchthavendienstverlening, communicatie, duurzaamheid of financiën. Je vindt de stageplekken in het voorjaar en najaar op onze ‘Werken Op’ website.

Voor het huidige schooljaar hebben wij ontzettend veel aanvragen binnen gekregen voor een stage. We zijn er trots op dat er zoveel leerlingen een stage willen lopen bij Rotterdam The Hague Airport! Dit betekent wel dat alle stageplekken al bezet zijn voor dit schooljaar. We kunnen helaas geen stageaanvragen meer in behandeling nemen.

Rotterdam The Hague Airport is dé plek om een enorme dosis ervaring op te doen en de dynamiek van de luchtvaart te beleven! Onze organisatie kenmerkt zich door te investeren in ontwikkeling. Daarom bieden wij jaarlijks plaats aan studenten om bij ons af te studeren of stage te lopen. We verwelkomen VMBO’ers, MBO’ers, HBO’ers en WO’ers voor zowel snuffel, leer- als afstudeerstages. Alle afspraken over bijvoorbeeld de stagevergoeding, je werktijden, staan in een stageovereenkomst. Deze wordt opgesteld wanneer je als stagiair bij Rotterdam The Hague Airport aan de slag gaat.

Veel stagemogelijkheden voor studenten uit de regio op RTHA

Onze samenwerking met JINC

Rotterdam The Hague Airport werkt samen met JINC. Het doel is om jongeren uit de regio op weg te helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. JINC laat jongeren tussen de 8 en 16 jaar ervaren hoe het werkt op de arbeidsmarkt door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. Hierdoor krijgen jongeren meer kansen, ook als ze opgroeien in een omgeving waar dat minder vanzelfsprekend is.

Rotterdam The Hague Airport huisvest een breed spectrum aan activiteiten en banen en voelt zich daarmee mede verantwoordelijk voor de beroepsoriëntatie van jongeren uit de regio. De projecten van JINC op de luchthaven, waarbij de medewerkers ook een actieve rol vervullen, helpen dit doel te realiseren. De ervaring is dat vreemde ogen dwingen en dat de expertise van professionals jongeren inspireert.

Meer inspiratie nodig over werken en leren op Rotterdam The Hague Airport? Ga naar onze speciale ‘Werken Op’ website. Hier vind je ook onze vacatures en actuele stageplekken.

Blijf op de hoogte!