Antigeen-sneltesten op Rotterdam The Hague Airport
4 mei 2021

Voor bestemmingen waarvoor een antigeen-sneltest is vereist (vooralsnog enkel Italië), is als service aan u op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) vanaf zaterdag 8 mei een testlocatie van Corporate Travel Clinic (CTC) geopend waar u op de dag van uw vlucht een antigeen-sneltest af kunt laten nemen. Binnen 30 minuten na afname ontvangt u de uitslag. U vindt de testlocatie na binnenkomst van de luchthaven aan de rechterkant. De testlocatie is 2.5 uur voordat de desbetreffende vlucht vertrekt geopend. Tevens is er de mogelijkheid om twee dagen voor uw vertrek op het hoofdkantoor van CTC een PCR-test af te nemen. De uitslag hiervan ontvangt u binnen 24 uur.

Kosten antigeen-sneltest
De kosten voor een antigeen-sneltest inclusief certificaat bedragen €59,50. Voor gezinnen (vanaf drie personen) geldt een korting van 10%. Daarnaast biedt CTC u ook de mogelijkheid een travelkit aan te schaffen. Deze bestaat uit een mondmasker, handendesinfectie, een paar handschoenen en een thermometer. De prijs hiervan bedraagt €19,95 exclusief BTW. Ook hier geldt voor gezinnen (vanaf drie personen) een korting van 10%.

Verschillende soorten testen
Afhankelijk van uw bestemming moet u een negatief COVID-19-testresultaat kunnen overhandigen voordat u mag vliegen. Sommige bestemmingen maken onderscheid tussen een PCR-test en een antigeen-sneltest. Controleer goed welke COVID-19-test en eventueel andere inreisvereisten nodig zijn voordat u aan boord van uw vlucht gaat. Per land kan dit heel erg verschillen. Vooralsnog is de antigeen-sneltest enkel mogelijk voor vluchten naar Italië.

Heeft u een PCR-test nodig?
Als het land van bestemming een PCR-test vereist kunt u eveneens bij de Corporate Travel Clinic terecht, maar niet op de locatie op RTHA. Voor een PCR-test kunt u twee dagen voor vertrek een afspraak maken op de hoofdlocatie van de Corporate Travel Clinic Erasmus MC. Binnen 24 uur ontvangt u de uitslag. De kosten van een PCR-test inclusief certificaat bedragen € 165,00. Voor gezinnen geldt een korting van 10%.

Openingstijden Corporate Travel Clinic Erasmus MC
Weekdagen:  8.30 – 16.00 uur
Weekenddagen: 9.00 – 11.00 uur
Feestdagen: 9.00 – 11.00 uur

Waar kunt u de Corporate Travel Clinic Erasmus MC vinden voor een PCR-test?|
Maasboulevard 148
3011 TX Rotterdam
010-8201120
world@travelclinic.com

Bouwactiviteiten airside 2021
4 mei 2021

Rotterdam The Hague Airport voert dit jaar meerdere bouwactiviteiten uit op airside. Zo staat er onder meer groot onderhoud gepland aan de intersecties van de start- en landingsbaan evenals een grote renovatie aan de hoofdtaxibaan ‘Victor’. Ook vinden er vervangingswerkzaamheden plaats aan de naderingsverlichting (approach) van de start- en landingsbaan 06/24 (beide zijden van de baan). Daarnaast leggen we parallel naast de baan vanaf de zomer een nieuw zonnepark met 34.000 zonnepanelen aan.

Impact voor gebruik van het vliegveld
Wij verwachten gedurende de werkzaamheden geen geluidsoverlast voor omwonenden. De taxibaan zal enkele maanden verminderd beschikbaar zijn. Naast het vervangen van de asfalt toplaag – en op sommige delen ook de fundatie – worden ook de hemelwater goten, taxibaan randverlichting, baanborden en alle daarbij behorende bekabeling vernieuwd. Hierdoor zal de start- en landingsbaan In de week van 29 november 07.00 lokale tijd tot en met 5 december 2021 23.00 gesloten zijn. De baan kan dan helemaal niet gebruikt worden. We blijven wel beschikbaar voor helikoptervluchten met een maatschappelijk belang, zoals de traumahelikopter en de helikopter van de Nationale Politie.

Tijdens het onderhoud aan de taxibaan en de intersecties, zullen we ook een aantal nachten dicht zijn en zal de baancapaciteit omlaag gaan. Of dit laatste invloed gaat hebben, zal sterk afhangen van de groei in het commerciële (Code C) luchtverkeer. Code D/E vliegtuigen kunnen gedurende het onderhoud aan de taxibaan geen gebruik maken van RTM, omdat deze vliegtuigen niet kunnen draaien op de baankoppen en bij de tijdelijke taxiroutes de draai niet kunnen maken bij de aansluitingen van de intersecties op de taxibaan.

Tijdsplanning
Schematisch geven we hieronder aan om welke projecten het achtereenvolgens gaat, dat wil zeggen in welk deel van het jaar. We proberen overlast voor gebruikers te beperken, door zoveel mogelijk uitvoeringswerk in de verschillende projecten te combineren.

Dodenherdenking op 4 mei
28 april 2021

De Nationale Dodenherdenking is dit jaar op dinsdag 4 mei om 20.00 uur. Net als andere jaren houdt Rotterdam The Hague Airport rekening met het stilte moment.

We willen bewoners in de omgeving de gelegenheid stellen om oorlogsslachtoffers en slachtoffers van vredesmissies in alle stilte te herdenken. Daarom zijn er geen starts en landingen op de luchthaven tussen 19.50 en 20.20 uur.  Tussen 20.00 – en 20.02 uur is het stil op en rond het vliegveld.

Een uitzondering is er voor het  maatschappelijk vliegverkeer, zoals de trauma- of politiehelikopter. In geval van een noodoproep mag de helikopter wel landen en vertrekken op dit moment.

Mitsubishi MU-2B-26A
26 april 2021

Een Mitsubishi MU-2B-26A zal vandaag na uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden gaan proefdraaien. Het proefdraaien duurt ongeveer 30 minuten, waarvan enkele minuten op hoogvermogen, dit alles conform vergunning. Het proefdraaien staat gepland tussen 10:30 uur en 11:00 uur.

Wij verontschuldigen ons voor eventueel overlast.

Cessna C-510 Citation Mustang
22 april 2021

Een Cessna C-510 Citation Mustang (F-HBIR) zal vandaag na uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden gaan proefdraaien. Het proefdraaien duurt ongeveer 45 minuten, waarvan 15 minuten op hoogvermogen, dit alles conform vergunning. Het proefdraaien staat gepland tussen 09:15 uur en 10:00 uur.

Wij verontschuldigen ons voor eventueel overlast.

Transavia herstart het vliegverkeer op ons vliegveld
22 april 2021

Transavia herstart met vier bestemmingen het vliegverkeer weer op Rotterdam The Hague Airport. Op donderdag 22 april om 8.00 uur staat een vlucht naar Faro (Portugal) gepland. Daarna volgen bestemmingen als Malaga, Alicante en Perugia. Dit zijn populaire bestemmingen waar veel vraag naar is.

Rotterdam The Hague Airport is voorbereid om het commercieel vliegverkeer weer mogelijk te maken. In de terminal gelden de basisregels van het RIVM rond hygiene, 1,5 meter afstand houden tot elkaar en het dragen van een mondkapje. Er wordt extra schoongemaakt en er is informatie beschikbaar over veilig en verantwoord vliegen. Vanaf 22 april kan onze omgeving meer overlast ervaren van vliegverkeer.

Archieffoto

Meer aanbod
Op dit moment geldt er nog een reisverbod van en naar Marokko, waardoor de bestemmingen Al-Hoceima, Tanger en Nador nog niet hervat kunnen worden.

Vanaf 23 mei verwacht Transavia meer bestemmingen aan het aanbod toe te voegen. Andere vliegmaatschappijen hebben nog geen vluchten vanaf ons vliegveld aangekondigd.

Video
In deze video zie je wat de coronamaatregelen op onze luchthaven inhouden.

Ons verhaal in feiten en cijfers 2020
20 april 2021

Sinds 2016 brengt RTHA elk jaar het feiten en cijfers boekje uit met daarin alle ontwikkelingen en cijfers van het voorgaande jaar op RTHA. Het boekje van 2020 telt 24 bladzijdes met informatie over strategie, duurzaamheid, innovatie, interessante cijfers en nog veel meer.

2020 was voor veel bedrijven een bewogen jaar, maar vooral de luchtvaartbranche is fors geraakt door de coronacrisis. Dit resulteerden in minder passagiers en minder vliegtuigbewegingen. Toch kende RTHA ook veel successen in het afgelopen jaar. Zo is er een nieuwe vertrekhal opgeleverd, een nieuwe campus (in samenwerking met het Albeda), drie nieuwe brandweerwagens en een nieuwe brandweerkazerne. Benieuwd naar de andere projecten en naar de feiten en cijfers van 2020? Bekijk dan Ons verhaal in feiten en cijfers 2020.

Mitsubishi MU-2B-36
20 april 2021

Een Mitsubishi MU-2B-36 zal vandaag na uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden gaan proefdraaien. Het proefdraaien duurt ongeveer 60 minuten, dit alles conform vergunning. Het proefdraaien staat gepland tussen 10:00 uur en 11:00 uur.

Wij verontschuldigen ons voor eventueel overlast.

Sportvliegtuig naast de baan
17 april 2021

Even voor 16.00 uur is vanmiddag een sportvliegtuigje van de Vliegclub Rotterdam na de landing naast de landingsbaan op Rotterdam The Hague Airport terecht gekomen. Aan boord van het Robin DR400 toestel zaten twee personen die met de schrik zijn vrijgekomen. Het sportvliegtuigje had lichte schade en schoot na de landing 15 meter door in het grasveld naast de baan.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak. De luchthaven was iets meer dan een uur gesloten voor vliegverkeer vanwege de bergingswerkzaamheden en het onderzoek. Na 17.00uur kon de baan weer worden vrijgegeven.

RTHA schenkt schaalmodel DC-4 vliegtuig aan Madurodam
9 april 2021

RTHA heeft onlangs een schaalmodel van een DC-4 vliegtuig aan Madurodam overhandigd. Het model stond al een tijdje in de oude brandweerkazerne maar RTHA vond dat het model beter tot zijn recht kwam in Madurodam.

Het schaalmodel past perfect bij de nieuwe attractie van Madurodam – The Flying Dutchman – die in 2020 is geopend. Dit is een levensgrote ‘flight experience’ in een DC-3 vliegtuig die volledig met de hand is gerestaureerd. RTHA heeft het schaalmodel voor een periode van twee jaar aan Madurodam ter beschikking gesteld. “We hadden er nog wel een plek voor in onze nieuwe brandweerkazerne, maar we vonden dat dit schaalmodel thuishoort in Madurodam” Aldus Marijn van Eijsden, brandweercommandant op RTHA.

Het schaalmodel is samen met The Flying Dutchman in Madurodam te bewonderen wanneer de deuren weer geopend zijn. De samenwerking is ontstaan vanuit de Metropool regio Rotterdam Den Haag, waar RTHA en Madurodam allebei onderdeel van zijn.