Verwachtingen voor de zomervakantie op Rotterdam The Hague Airport

4 juli 2024

De zomervakantie staat voor de deur en Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is er klaar voor. Tussen 13 juli en 25 augustus 2024 verwachten we iets meer dan 370.000 passagiers, zowel vertrekkend als aankomend, wat vergelijkbaar is met de zomervakantie van vorig jaar. Dit komt neer op 2.610 vluchten, gemiddeld 58 vluchten per dag, ook zowel vertrekkend als aankomend.

Populaire dagen en bestemmingen

Tijdens deze periode verwachten we op vrijdagen en zondagen de meeste passagiers en het meeste vliegverkeer. De piekdag wordt verwacht op vrijdag 16 augustus, met ongeveer 9.500 passagiers. Populaire bestemmingen zijn onder andere Malaga, Faro en Alicante. Luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, British Airways, TUI, Pegasus, Corendon, SunExpress en Royal Air Maroc bieden vluchten vanaf RTHA naar deze en andere Europese bestemmingen.

Voorbereid op reis

Omdat het vluchtschema tijdens de zomervakantie vergelijkbaar zal zijn met dat van vorig jaar, verwachten we dit jaar ook geen lange wachttijden. Daarom adviseren we passagiers om niet eerder dan twee uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Meer tips over een goede voorbereiding op reis? Klik dan hier!