17 juli: Start nieuw wielercriterium voor vrouwen op RTHA

27 januari 2022

Rotterdam The Hague Airport is partner van het Rotterdam Cycling Event. Het event wordt in de Rotterdamse regio gehouden van 15, 16 en 17 juli. Vandaag is bekend geworden dat het nieuwe internationale wielercriterium voor vrouwen op zondag 17 juli 2022 op en bij Rotterdam The Hague Airport wordt gehouden. Het is eenmalig mogelijk geworden om het vliegveld voor deze race beschikbaar te stellen.

Het is een primeur voor Rotterdam: een nieuw internationaal wielercriterium voor vrouwen op een zeer bijzondere locatie. Rotterdam The Hague Airport heeft namelijk de intentie om eenmalig het vliegveld korte tijd beschikbaar te stellen voor deze race. Er komt een groot professioneel deelnemersveld aan de start. Het criterium speelt in op de toenemende aandacht voor het vrouwenwielrennen en kan helpen bij de talentontwikkeling van fietsende vrouwen en meisjes; niets coolers dan je wieleridolen van zo dichtbij aan het werk te zien.

“We kijken uit naar 17 juli”
CEO Ron Louwerse van Rotterdam The Hague Airport reageert: “De details van de route op en rondom ons vliegveld moeten we nog nader invullen, maar we ondersteunen dit sportieve evenement van harte. Hiermee dragen we bij aan de uitstraling van Rotterdam als internationale stad van betekenis. Ook verbinden we zo onze omgeving met elkaar en met onze luchthaven. We kijken uit naar 17 juli.”In teken van de fiets
Van 15 tot en met 17 juli staat Rotterdam volledig in het teken van de fiets. Het Rotterdam Cycling Festival wordt één groot fietsfeest met onder meer de cyclosportieve race L’Étape Rotterdam by Tour de France, verschillende toertochten en een nieuw internationaal vrouwencriterium op een zeer bijzondere locatie.

Het Rotterdam Cycling Festival is de opmaat naar de twee grote evenementen die de stad graag wil binnenhalen: de Grand Départ van de Tour de France en de komst van de nieuwe Tour voor vrouwen (Tour de France Femmes avec Zwift). Het driedaagse programma is voor iedereen toegankelijk en sluit aan bij het Rotterdamse fietsbeleid: meer fietsen en wielrennen en daarmee meer gezond bewegen.

Festivalterrein RWC Ahoy
Dichtbij het vliegveld is een festival locatie. Het gaat om het terrein van RWC Ahoy langs de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. Ahoy wordt ingericht als een Frans dorpsfeest, met lange tafels, eten en drinken en livemuziek van bekende artiesten. In het Tour de France-café kun je kijken naar de Ronde van Frankrijk (die op dat moment bezig is) en in het Tour de France-museum leer je alles over de rijke historie van het grootste wielerevenement ter wereld.

Meer weten?
Bekijk rotterdamcycling.com.

[VIDEO] Bekijk de uitzending van RTV Rijnmond over de presentatie van Rotterdam Cycling Festival