[UPDATE] Vluchten verplaatst van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport

5 mei 2022

Ook komend weekend voeren luchtvaartmaatschappijen extra vluchten uit op Rotterdam The Hague Airport in plaats van op Schiphol. Dit komt vanwege de drukte op Schiphol door de meivakantie. Het gaat om totaal 11 extra vluchten op ‘Rotterdam’. Corendon heeft aangekondigd zes vluchten zaterdag en zondag op RTHA te doen. TUI voert vier extra vluchten op RTHA uit en bij Transavia gaat het om een vertrekkende vlucht extra naar Rhodos op zaterdag.

Luchtvaartmaatschappijen geven gehoor aan het verzoek van Schiphol om ook komend weekend minder passagiers te laten reizen vanwege de drukte op Schiphol. De drukte wordt veroorzaakt door het einde van de meivakantie en de personeelstekorten die er zijn. Schiphol deed het uitzonderlijke verzoek mede in het kader van de veiligheid van reizigers en medewerkers.

Reizigers van de betreffende Corendon vluchten zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de verandering in de luchthaven van vertrek en aankomst.

Het schema van de extra vluchten ziet er zo uit:

Zaterdag 7 mei

A 9.10        Antalya – Rotterdam (XC1623)

V 10.10      Rotterdam – Antalya (XC 1624)

A 14.00      Bodrum – Rotterdam (XC 6761)

V 14.45      Rotterdam – Bodrum (XC6762)

A 16.20 Madeira – Rotterdam (OR1742)

V 17.40 Rotterdam – Corfu (OR1115)

Zondag 8 mei

A 9.10        Antalya – Rotterdam (XC 1624)

V 10.10      Rotterdam – Antalya (XC 1724)

A 17.10 Heraklion – Rotterdam (OR1103)

V 19.25 Rotterdam – Palma de Mallorca (OR1505)

V 17.20 Rotterdam – Rhodos (HV1501)

Extra vluchten afgelopen weekend
Afgelopen weekend voerden twee maatschappijen al extra vluchten uit vanaf Rotterdam The Hague Airport vanwege de drukte op Schiphol. Bij  Corendon ging het om twee vluchten op zaterdag en zondag. Toen ging het ook over de bestemmingen Bodrum en Antalya. Twee extra vluchten van TUI werden op zaterdag vanaf Rotterdam The Hague Airport uitgevoerd.

Geen uitbreiding
Rotterdam The Hague Airport (RTHA) denkt graag mee met luchtvaartmaatschappijen in deze drukke meivakantie. Het gaat niet om uitbreiding van vluchten, maar om een tijdelijke situatie. Reizigers worden via hun luchtvaartmaatschappij geïnformeerd over wijziging in de vlucht.

P5 en P1 beschikbaar voor parkeren
Het is druk op onze parkeerterreinen. We beschikken op dit moment alleen over plekken op P5 en P1. Je kunt ook gebruik maken van onze officiële Valet Parking service.

Het is belangrijk om jouw parkeerplaats van tevoren te reserveren. Oprijden is namelijk niet mogelijk. Reserveer jouw parkeerplaats via onze website.

Rotterdam The Hague Airport is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Daarnaast kun je gebruik maken van de officiële Rotterdam Airport Taxi. Verder zijn we goed bereikbaar met de motor, scooter of de fiets.

Kom je iemand ophalen of wegbrengen? Dan kun je gebruik maken van onze Kiss & Ride vlakken voor het luchthavengebouw. Het adres van onze luchthaven is Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam. Meer informatie over de bereikbaarheid van onze luchthaven vind je op onze website.