Geniet van nog meer zitruimte in de vertrekhal

30 september 2022

Eerder dit jaar zijn er nieuwe meubels geplaatst in de vertrekhal op Rotterdam The Hague Airport (RTHA). We kunnen nu met trots zeggen dat de tweede fase in onze vertrekhal is opgeleverd door VOID interieurarchitectuur en firma Hoogendoorn. In de eerste fase van het inrichtingsplan is onze vertrekhal met volledig circulair zitmeubilair voor de passagiers opgeleverd. Met deze nieuwe toevoeging is er nog meer zitruimte gecreëerd voor onze passagiers.

Realisatie nieuwe meubels

In onze vertrekhal zijn in samenwerking met VOID en firma Hoogendoorn een kinderhoek, een maatwerk zitpodium met groenvoorziening en afscheidingswanden bij de douane gerealiseerd. Deze meubels sluiten mooi aan bij de duurzame meubels die eerder dit jaar zijn geplaatst in de vertrekhal. Bij deze fase was het van belang dat het duurzame materiaalgebruik werd doorgetrokken. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug aan de douaneruimte, die dezelfde vormgeving heeft als het plafond van de vertrekhal en is gemaakt van het materiaal Pet Felt. Het materiaal is gemaakt van petflessen en zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte. Met het aanvullende meubilair ontwikkelen we steeds meer zitcapaciteit in de vertrekhal en zorgen we dat de vertrekhal voor de passagiers steeds gebruiksvriendelijker wordt.

Mooie toevoeging

Het nieuwe meubilair in de vertrekhal wordt al volop gebruik van gemaakt, door passagiers die vanaf onze luchthaven vertrekken. Ook gaan we de nieuwe kinderhoek aankomende herfstvakantie goed gebruiken. Aankomende herfstvakantie komt namelijk Jeugdtheater Hofplein in de weekenden voorstellingen geven in de kinderhoek.  Door deze extra toevoeging is er voor passagiers meer zitcapaciteit gecreëerd en hopen we dat passagiers voor vertrek kunnen genieten van de nieuwe meubels.