Gratis zelftest corona bij aankomsthal

19 juli 2021

Medewerkers van GGD Rotterdam-Rijnmond delen vanaf vrijdag 16 juli dagelijks gratis COVID-19 zelftesten uit aan reizigers die aankomen op Rotterdam The Hague Airport. Bij de uitgang van de aankomsthal krijgen reizigers die net zijn geland in Rotterdam een gratis zelftest met een informatiefolder aangeboden. Het is de bedoeling dat de passagiers vervolgens zichzelf thuis testen.

De zelftesten zijn een middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zo meldt de GGD. De testen worden tot en met 3 september dagelijks uitgedeeld op de luchthaven op tijden als reizigers terugkomen.

Terugkomst
Het kabinet roept mensen op om zich bij terugkomst van vakantie te testen, voordat ze weer naar het werk gaan, naar school gaan of onder de mensen komen. Zo verkleind de kans dat het virus zicht verder verspreid. Zelftesten zijn daarvoor ideaal, geeft de GGD aan. Om het gebruik van zelftesten aan te moedigen, worden ze gratis uitgedeeld op alle luchthavens in Nederland. Bij een positief resultaat uit de zelftest is het advies je daarna te melden bij de GGD. Mensen met klachten en jongeren tot 27 jaar – ook zonder klachten – kunnen zich direct melden bij de GGD voor een coronatest.