Kinderburendag: Leren en plezier maken op de luchthaven!

21 november 2022

Op woensdag 16 november vond er een nieuwe editie van de Kinderburendag plaats op Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Tijdens deze dag kregen de buurtkinderen met hun ouders/verzorgers een uniek kijkje achter de schermen op de luchthaven.

Rotterdam The Hague Airport verbindt dagelijks meer dan vijftig Europese bestemmingen en staat als regionale luchthaven ook elke dag in verbinding met haar omgeving als werkgever, opleider, buur en visitekaartje van de regio. RTHA nodigt daarom een aantal keer per jaar omwonenden, samen met hun (klein) kind(eren), uit om te ontdekken waar de luchthaven voor staat, wie er werken en wat er allemaal gebeurt. De veelzijdigheid aan beroepen en belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en innovatie worden hier op een leuke manier onder de aandacht gebracht.

Het programma

Het programma begon met een vrolijke voorstelling van het Jeugdtheater Hofplein genaamd ‘Verhalen van het vliegveld’. Tijdens het toneelstuk, welke gebaseerd is op waargebeurde anekdotes, mochten de kinderen zelf ook een handje helpen en meespelen. Daarna maakten ze kennis met de verschillende beroepen op de luchthaven zoals de brandweer, de Koninklijke Marechaussee en de Douane. Verder leerden ze over de werking van een zonnepaneel en wat de voordelen van een ‘mos sedum’ dak zijn. Ook konden de kinderen zich verkleden als steward(ess) of piloot, met mascotte Charlie op de foto en een klein vliegtuigje van dichtbij bekijken. De dag werd afgesloten met een rondleiding over het platform en een blusdemonstratie van de brandweer.

Lokale bassischool

Tijdens deze editie van de Kinderburendag kwam voor het eerst ook een lokale bassischool op bezoek. In de ochtend maakten ruim negentig leerlingen van groep 3 t/m 8 van Basisschool De Stern in Park16Hoven kennis met de dynamische omgeving van de luchthaven. “Onze school ligt vlakbij Rotterdam The Hague Airport waardoor het zeker geen onbekend terrein voor ons is”, zegt Sandra Nederlof, Directeur van KC-De Stern. “Des te leuker en leerzaam voor de leerlingen om op deze manier meer te weten te komen over bedrijvigheid op de luchthaven.”

Volgende editie

Heb je deze Kinderburendag gemist, maar zou je het leuk vinden om er volgende keer bij te zijn? In het voorjaar van 2023 organiseren we een nieuwe editie. Houd onze website en social media in de gaten voor de inschrijving. Lijkt het je interessant om er als school de volgende keer bij te zijn? Stuur dan een e-mail naar [email protected].