[UPDATE] Overlast vliegverkeer door storm Corrie

31 januari 2022

Het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport heeft maandag last van de storm Corrie. Er zijn op de dag 4 vluchten geannuleerd. De storm was rond 12.00 uur op zijn hoogtepunt. Reizigers moesten rekening houden met vertraging. De harde wind heeft ook invloed op de processen bij de grondafhandeling. Lange tijd kon er geen gebruik worden gemaakt van de vliegtuigtrappen.

Een toestel van Transavia dat klaar stond om rond 07.30 uur naar het Spaanse Malaga te vliegen, bleef op het laatste moment toch aan de grond omdat de bemanning het onverantwoord vond de lucht in te gaan. De passagiers zijn per bus naar Schiphol vervoerd. De kleine vliegtuigjes die op de luchthaven staan, zijn uit voorzorg naar de hangar verplaatst. De TUI-vlucht naar Gran Canaria om 11.25 uur is na vertraging uiteindelijk niet meer vertrokken. De vlucht gaat nu dinsdag 1 februari om 10.00 uur, rond 18.00 uur is de vlucht terug uit Gran Canaria met passagiers. Hiermee komen zij een dag later naar Rotterdam.

Aankomende Malaga
Een aankomende vlucht van Transavia vanuit Malaga moest op het laatste moment de landing afbreken en vloog door naar Schiphol. Passagiers zijn per bus weer naar Rotterdam vervoerd. De harde wind heeft ook invloed op de processen bij de grondafhandeling, Naar verwachting duurt de overlast nog de hele dag. Passagiers wordt aangeraden om de informatie van de airline goed in de gaten te houden.

Reizigers wordt verzocht de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor actuele informatie.