Ook in september gratis zelftest voor reizigers op luchthaven

18 augustus 2021

Reizigers die aankomen op een Nederlandse luchthaven krijgen ook in september nog een gratis zelftest. Medewerkers van de GGD Rotterdam-Rijnmond delen deze zomer zelftesten uit op Rotterdam The Hague Airport en andere luchthavens in Nederland. Aanvankelijk zouden de gratis tests alleen in juli en augustus worden uitgedeeld.

Het demissionaire kabinet roept iedereen die terugkeert van een vakantie in het buitenland op zichzelf uit voorzorg te testen, voordat zij weer aan het werk gaan of naar andere plekken gaan waar veel mensen komen. Om dat te stimuleren worden de tests gratis uitgedeeld op luchthavens door medewerkers van de GGD.

Testen bij terugkomst
Tot in september staat de GGD op RTHA om (terugkerende) reizigers te motiveren een testafspraak te maken. Ze attenderen op het belang met verschillende middelen, zoals een ‘Ticket to the teststraat’ en een kaart met een vakantiegroet van de GGD en de boodschap: ‘Laat je testen na je vakantie. Ook als je geen klachten hebt.”.  Daarnaast draait er op alle schermen een animatie met de boodschap: ‘Corona kent geen grenzen. Laat je testen.’ Ook het belang van vaccineren krijgt aandacht. Hiervoor heeft de GGD ‘groeten uit de priklocatie’ kaarten laten maken met een QR-code naar de website voor meer informatie.