Opnames film Marokkaanse Bruiloft op RTHA

17 juni 2021

De filmopnames van de nieuwe Johan Nijenhuis bioscoopfilm MAROKKAANSE BRUILOFT zijn gisteren begonnen op Rotterdam The Hague Airport. Hier zijn belangrijke scénes opgenomen in de terminal en het platform. Na de opnameperiode in Nederland zal er ook gedraaid worden in Marokko.

Soumaya Ahouaoui (Melk & Dadels, Zwanger & Co) speelt in deze nieuwe grootse romantische komedie haar eerste hoofdrol in een Nederlandse bioscoopfilm. Naast haar zijn rollen weggelegd voor o.a. Walid Benmbarek (Mocro Maffia, Broeders), Nora El Koussour (Mocro Maffia, Laila M.), Pip Pellens (GTST, Just Say Yes), Nabil Aoulad Ayad, Liza Sips, Farrieda Smit en Eva van de Wijdev­­en.

Ook Numidia El Morabet speelt een belangrijke rol in de film en neemt daarnaast de titelsong voor haar rekening. De 20-jarige zangeres werd bekend door deelname aan The Voice Kids, waar ze de finale haalde. In 2020 werd zij door radiozender FunX uitgeroepen tot ‘female artist of the year’.

Na films die o.a. gedraaid werden op Cuba, in het Italiaanse Toscane en in Twente, neemt regisseur Johan Nijenhuis de kijker nu mee in de wereld van het moderne- en veelkleurige sprookje: de Marokkaanse bruiloft.

Over de film
 In de romantische komedie MAROKKAANSE BRUILOFT wordt de Marokkaans-Nederlandse Yasmine heen en weer geslingerd tussen de verwachtingen van haar familie en haar eigen ambities. Terwijl zij er alles voor over heeft om een succesvol advocaat te worden, vragen haar ouders zich enkel af: wanneer gaat ze eindelijk trouwen? Haar familie maakt zich grote zorgen: een man vang je immers niet met een wetboek en Yasmine is al 26. Hunkerend naar de goedkeuring van haar ouders, dwingt Yasmine zichzelf – aangemoedigd door haar vriendinnen – om open te staan voor de liefde.  

Terwijl om haar heen de ene na de andere bruiloft wordt gevierd, vindt ze plots niet één, maar zelfs twee nieuwe liefdes op haar pad. En dan zijn de twijfels even groot als de kriebels, want hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt?