Opnieuw hinder door storm op RTHA

20 februari 2022

Opnieuw in een weekend zorgt harde wind voor ernstige hinder op Rotterdam The Hague Airport. Door storm Franklin zijn vanavond vijf aankomende vliegtuigen uitgeweken naar Schiphol. De vliegtuigen (4 van Transavia en 1 van TUI) zouden tussen 20.00 – 22.00 uur op Rotterdam The Hague Airport landen, maar passagiers kunnen na landing niet meteen het toestel verlaten. De storm (met in de piek snelheden tot 103 km/u) zorgt ervoor dat dit gevolgen heeft voor de afhandeling van ons vliegverkeer. Hierdoor is het niet veilig genoeg om vliegtuigtrappen te gebruiken op ons platform. Toestellen wijken uit naar Schiphol. Passagiers die dat willen worden vervolgens per bus naar Rotterdam vervoerd.

Informatie
Het advies voor passagiers en ophalers is om de informatie van de vliegtuigmaatschappij te raadplegen. De twee laatste reguliere vluchten vanavond van Transavia konden wel landen op Rotterdam The Hague Airport. De wind is minder onstuimig zodat de afhandeling van de vlucht naar verwachting goed kan verlopen. Het gaat om de vliegtuigen uit Malaga en Lissabon.

Meer vliegverkeer in de vroege ochtend
Naar verwachting volgt er maandagochtend 21 februari meer vliegverkeer tussen 6.00 – 7.00 uur rond onze luchthaven. Vliegtuigen komen dan vroeg in de ochtend naar Rotterdam The Hague Airport om op de juiste tijden weer te vertrekken naar hun bestemming.

Foto: Topview Luchtfotografie