Dit najaar opent restaurant Waalhaven met nieuw concept

14 augustus 2021

Er komt een nieuwe uitbater in het pand van brasserie Waalhaven. Het restaurant en zalencentrum vlak aan de start- en landingsbaan krijgt een tweede leven onder de naam Spazio. Sinds eind mei dit jaar was het restaurant gesloten. Vanaf 2014 staat het gebouw er.

Nieuwe eigenaar Alexander Popa wil er samen met andere partner-eigenaren een Italiaans concept in brengen.“Het is een mooi en groot pand,” zegt bedrijfsleider Alexander Popa vandaag in het AD erover. Hij wil het gebouw meer persoonlijkheid geven. “Spazio betekent ‘ruimte’ in het Italiaans. We willen niet de zoveelste Italiaan zijn, dus we serveren geen standaard pastagerechten of pizza’s. We noemen Spazio ‘the American Italian’. We serveren ook burgers. Alles wordt vers gemaakt, de chefs lopen door het restaurant naar de nieuwe moestuin om kruiden te knippen. Verder komt er een pizzaoven en een anti-pasti-bar.”

Vliegtuigspotters
Ook vliegtuigspotters zijn welkom in Spazio en de eerste verdieping blijft beschikbaar voor feesten, partijen en congressen. Het uitzicht op de start- en landingsbaan blijft. Het pand krijgt een flinke metamorfose.

Naar verwachting opent Spazio dit najaar op het terrein van Rotterdam The Hague Airport.