[UPDATE] RTHA tijdelijk moeilijker bereikbaar door druk verkeer

20 januari 2022

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is de komende dagen moeilijker bereikbaar. Op de wegen rond de luchthaven is het druk met verkeer op weg naar de XL-teststraat van de GGD Rotterdam-Rijnmond. De teststraat bevindt zich op een van de parkeerterreinen op het vliegveldterrein. Om te voorkomen dat luchtvaartcrew en passagiers te laat komen voor hun vlucht geldt een adviesroute richting de luchthaven.

De luchthaven adviseert nu een adviesroute te rijden voor crew van vliegtuigen en passagiers. Bekijk deze route op het plaatje hieronder. Mensen die gebruik maken van de teststraat rijden dan een andere route. De GGD Rotterdam-Rijnmond communiceert dit ook met degene die een testafspraak hebben en langs de wegen rond de luchthaven staat dit ook aangegeven.

Adviesroute
Kom je vanaf de A13, sla dan direct af richting Vliegveldweg en sla daarna af naar Rotterdam Airportbaan. Voor mensen die zich willen laten testen geldt een andere route. Rij na de A13 rechtdoor via de Doenkade en sla af naar Meijersplein en zo naar de Fairoaksbaan te rijden. De teststraat zie je dan na ongeveer 3 minuten rijden. Daar kun je ook dichtbij parkeren. Volg de instructies op van het personeel.

Advies
Rotterdam The Hague Airport hoopt hiermee te voorkomen dat crew en passagiers te laat komen voor hun vlucht. Naar inschatting blijft het de komende dagen ook druk op de wegen bij de luchthaven. Het advies is aan onder andere onze crew en passagiers dan ook kom tijdig naar de luchthaven. Bij de luchthaven kan het druk zijn met verkeer. De vlucht naar Salzburg is op tijd vertrokken. De vlucht naar Barcelona vertrok met een kleine vertraging. Tenminste 1 passagier haalde deze vlucht niet en wordt omgeboekt.