Persbericht

SLAM! Quarantaine Festival vanaf stille luchthaven Rotterdam The Hague Airport

17 april 2020

Rotterdam, 17 april 2020

Vrijdagavond 17 april komt het SLAM! Quarantaine Festival vanaf een stille luchthaven van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Het was de droom van de DJ’s van de Haagse DJ-formatie Blasterjaxx om eens vanaf het platform van een luchthaven een show te draaien. Die droom werd werkelijkheid nu het commerciële vliegverkeer door de coronacrisis stil ligt op Rotterdam The Hague Airport. Blasterjaxx draait de showset tussen de zes geparkeerde vliegtuigen van vliegmaatschappij Transavia en tegen de achtergrond van de vertrek- en aankomsthal. 

Blasterjaxx gebruikt regelmatig zelf de luchthaven voor optredens in het buitenland, maar nu vanwege de maatregelen rondom het coronavirus dus even niet. De productie kreeg toestemming om de show LIVE te doen vanaf het vliegtuigplatform van de luchthaven. Blasterjaxx-DJ Thom Jongkind in een reactie: “Ik heb op veel gekke plekken gedraaid over de hele wereld, maar dit is echt bijzonder. Ik heb het echt naar mijn zin gehad en ik hoop mijn publiek thuis een plezier te doen met dit unieke optreden vanaf het luchthaventerrein.”

Uniek optreden
De 60-minutenshow vindt op een uniek moment plaats en op een bijzondere plek, omdat zonder de huidige omstandigheden in de luchtvaartsector dit optreden hier niet mogelijk geweest zou zijn. De RTHA-luchthaven is 24/7 open voor repatriëringsvluchten, zakelijk vliegverkeer en de uitrukken van de trauma- en politiehelikopter. Het commerciële vliegverkeer ligt hier momenteel stil. De achtergrond van het luchthavengebouw, de ondergaande zon, de luchthavenbrandweer en bij toeval de landing tijdens de opname van de traumahelikopter van het Erasmus MC Rotterdam zorgden voor een ultieme show.

Het unieke optreden in Rotterdam van Blasterjaxx is vrijdagavond 17 april voor het eerst tussen 20.00 – 21.00 uur te volgen via radio, het SLAM! YouTube kanaal en SLAM! TV. De afgelopen drie weken keken er vanuit de hele wereld mensen mee naar de SLAM! Live stream tijdens het Quarantaine Festival. Er kwamen reacties binnen vanuit Korea en Japan tot aan Argentinië. Het levert het station honderdduizenden views momenteel op.

Live sets naast geparkeerde vliegtuigen van Transavia