Veiligheid

Rotterdam The Hague Airport hecht  veel waarde aan de veiligheid op de luchthaven. Dit merkt iedere bezoeker die de vertrekhal in loopt. Er wordt dan gecontroleerd of hij of zij geen gevaarlijke voorwerpen bij u heeft. Iedereen die het beschermd gebied betreedt, wordt gecontroleerd. Ook de ruimbagage en de voorraden voor de winkels in het beschermd gebied worden gecontroleerd. Zo houden we zowel de luchthaven als het luchtverkeer veilig. In het programma “beveiligingsbewustzijn” is te lezen waarom alle controles die wij uitvoeren zo belangrijk zijn voor een luchthaven.

 

Werken op Rotterdam The Hague Airport

Het programma “beveiligingsbewustzijn” is door de Europese Unie verplicht gesteld voor alle personen werkzaam in de beschermde gebieden van luchthavens. Voordat u een toegangspas krijgt, doet u een Security test. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de Security test kunt u het zelfinstructieprogramma “beveiligingsbewustzijn” doornemen. Ook is het raadzaam om het zakboek Safety & Security door te nemen. De test zal worden afgenomen op het passenbureau.

 

Een werkgever is verantwoordelijk voor de instructie van zijn werknemers. Voor medewerkers die geen Nederlands spreken, treft de werkgever voorzieningen, zodat zij de test toch af kunnen leggen.

 

Om sommige bestanden te kunnen bekijken heeft u Adobe Acrobat Reader (minimaal versie 5.0) nodig. Mocht u nog niet over dit programma beschikken, download het dan gratis via deze link.

 

Instructieprogramma Beveiligingsbewustzijn

Zakboek Safety and Security

Handbook Safety and Security (Eng)

Voorwaarden Luchthavenpas

Aanvraag Voertuigpas 2017

Procedure Controlelijst aanvraag RTHA-pas & AIVD

Registratie formulier Bedrijf

Reglement Toegang Airside Rotterdam The Hague Airport

Aanvraag Rotterdam The Hague Airportpas

Aanvraag Begeleidingsbevoegdheid

Aanvraag VGB (AIVD)

Melden onveilige situaties

Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee brigade Zuid-Holland controleert het grensverkeer van personen en bestrijdt grensoverschrijdende criminaliteit in Hoek van Holland, Europoort, Scheveningen, Dordrecht en Moerdijk. Naast deze steden zijn zij ook actief op Rotterdam The Hague Airport. Lees hier de informatiebrochure over de Koninklijke Marechaussee.