Opening laadvoorziening voor elektrische vliegtuigen bij de Rotterdamsche AeroClub

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze opening van de nieuwe laadvoorziening voor elektrische vliegtuigen bij de Rotterdamsche Aeroclub (RAC). De RAC, Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) organiseren gezamenlijk dit evenement om de realisatie van de elektrische laadvoorziening bij de RAC te vieren.

Dit is tevens de start van de samenwerking tussen het NLR en de RAC waarbij de NLR hun elektrische Pipistrel Velis Electro beschikbaar stelt aan de RAC om operationele ervaringen op te doen met elektrisch vliegen. Voor het NLR biedt deze samenwerking de gelegenheid data te verzamelen ten behoeve van onderzoek. Daarnaast wil het NLR de General Aviation stimuleren om elektrisch te gaan vliegen.

We kijken uit naar jouw komst!

Datum: 10 augustus

Programma:

14:00 uur Inloop
14:30 uur Start programma:

  • Gezamenlijke opening door RAC, RTHA en NLR
  • Aankomst Pipistrel Velis Electro bij de RAC
  • Presentaties
    • Presentatie RAC: toekomstplannen elektrisch vliegen bij de RAC – Herbert Habnit, voorzitter RAC
    • Presentatie NLR: ervaringen en toekomstplannen met de Pipistrel Velis Electro – Denise Eikelenboom, afdelingsmanager Flight Operations
    • Presentatie RTHA: impact van elektrisch vliegen op luchthaveninfrastructuur, operatie en de luchthavenbrandweer – Daan van Dijk, Innovator RTHA

15:30 uur Eerste laadsessie en vertrek Pipistrel Velis Electro vanaf de RAC
16:00 – 17:00 uur Netwerkborrel

Parkeren:
Gasten kunnen parkeren bij het clubhuis van de RAC. Als de parkeerplek vol is, kan geparkeerd worden bij Restaurant Spazio (Malpensabaan 3, Rotterdam).

Dieetwensen/vragen:
Dieetwensen kunnen kenbaar gemaakt worden bij de organisatie door een mail te sturen naar [email protected]

Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar!