Van en naar de luchthaven

Als passagier begint jouw reis natuurlijk met het vervoer naar onze luchthaven. RTHA is gemakkelijk en snel bereikbaar, zowel met je eigen vervoersmiddel als met het openbaar vervoer. We zetten zo veel mogelijk in op een duurzaam bereik van onze luchthaven en stimuleren efficiënt en schoon vervoer.

Onze maatregelen voor een slimme en schone mobiliteit zijn:

  • Elektrische bussen: sinds 2019 rijden er elektrische openbaar vervoer bussen van en naar Rotterdam The Hague Airport. De bussen worden opgeladen met groene stroom en met deze bussen wordt de uitstoot in de directe omgeving meteen gereduceerd naar nul. Deze busverbinding verbindt RTHA in vier minuten met de metrohalte.
  • Elektrische taxi’s: bijna de gehele taxivloot op RTHA is elektrisch. In 2019 sloot RTHA een contract af om in de komende vijf jaar de gehele taxivloot elektrisch te laten rijden. Dit draagt uiteindelijk bij aan de duurzaamheidsambities van de luchthaven.
  • Oplaadpunten voor elektrische auto’s: op P1, P2 en P3 kun je je elektrische auto opladen dankzij de oplaadpalen die er staan. In totaal zijn er 72 aansluitingen aanwezig op de parkeerplaatsen van RTHA om je elektrische auto op te laden.
  • Elektrische scooters van Go Sharing: deze zijn te reserveren via de app voor een rit naar RTHA.
  • Sixt Share: autodelen vanaf RTHA en naar RTHA. Je kunt de app downloaden en gratis registreren om flexibel te rijden door Rotterdam. De vloot is volledig elektrisch en hierdoor haast geluidloos en comfortabel.
  • Fietsenstalling: op het plein naast het luchthavengebouw is er een fietsenstalling ingericht waar de fietsen neergezet kunnen worden. Travel light en kom op de fiets! Wist je dat minder kilo’s aan boord van het vliegtuig direct bijdraagt aan minder CO2 emissie van de vlucht? En een fiets is ook een goed alternatief voor de auto.