Eerste zonnepanelen geplaatst op Zonnepark RTHA

6 december 2021

Deze week zijn parallel aan de start-landingsbaan de eerste zonnepanelen geplaatst op ons Zonnepark Rotterdam The Hague Airport. Het park ontwikkelen we samen met Unisun Energy.

Het is een hele klus, want in totaal komen hier 37.000+ zonnepanelen. Het wordt een van de grootste zonneparken in deze regio met een oppervlak van 7,7 ha.

Energieverbruik
Het park levert straks jaarlijks circa 14 gigawattuur aan groene stroom op. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van zo’n 5100 huishoudens. Het is de bedoeling begin 2022 het park operationeel te hebben. De luchthaven wordt hiermee op termijn energieneutraal. De start van het zonnepark is een belangrijke mijlpaal als meest duurzame luchthaven.

Drie keer meer stroom
Uniek is de aanleg van het park op gepaste afstand parallel aan de start- en landingsbaan. Voor RTHA geldt dat het zonnepark straks circa drie keer meer stroom oplevert dan dat de luchthaven jaarlijks verbruikt. De luchthaven is dus straks in één klap volledig voorzien van lokaal gewonnen groene stroom. Tegelijkertijd komt de zonne-energie beschikbaar voor andere innovatie- en duurzaamheidsprojecten.