Project Startbaan

SCHOLINGS- EN ORIËNTATIEPROJECT “STARTBAAN 6”  START NA DE ZOMERVAKANTIE

Op 16 september (tot 11 oktober) 2019 start de zesde editie van Project Startbaan, een scholings- en oriëntatieproject voor jongeren die niet beschikken over een startkwalificatie op de arbeidsmarkt. De deelnemers doorlopen een gevarieerd opleidingsprogramma van vier weken. Dit vindt onder andere plaats op de luchthaven en bestaat uit algemene onderdelen zoals: sollicitatietraining, computervaardigheden en bedrijfshulpverlening. Ook komen luchthaven-specifieke zaken aan bod. Daarnaast verzorgt het Korps Mariniers een tweedaagse module ‘algemene vorming’ én krijgen de deelnemers inkijkdagen bij de politie en het havenbedrijf Rotterdam.

Project Startbaan is een initiatief van de Politie Eenheid Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, Korps Mariniers, Albeda, Havenbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam en is het vervolg op de eerdere succesvolle projecten Marok’kans (2004), Ban Sigui (2006), Máxima (2007) en Startbaan 1 t/m 5 (Tussen 2013 en 2018).

Heb jij interesse? Schrijf je dan nu direct in!

logo_startbaan_cmyk_2016 (2)

Circa 40 jongeren krijgen in 2019 opnieuw de kans deel te nemen aan Project Startbaan, editie 6. De kandidaten maken kennis met de verschillende facetten van het haven- en het luchthavenbedrijf. Zo doorlopen de kandidaten een aantal praktische modules op de luchthaven en bij de havendienst van het havenbedrijf. Daarnaast krijgen zij een aantal algemene trainingen, waaronder bijvoorbeeld bedrijfshulpverlening, computervaardigheden en een sollicitatietraining. Ook lopen ze twee dagen mee met de Politie en bij het Korps Mariniers in de Van Ghent Kazerne.

Een speciaal team verzorgt de selectie en de dagelijkse begeleiding van de deelnemers tijdens het project. Bovendien verzorgen zij deze keer ook één van de leermodules.

 


Startbaan 6 is het vervolg op soortgelijke projecten die Rotterdam The Hague Airport en de Politie Eenheid Rotterdam sinds 2004 uitvoeren. De basis van het succes is dat de deelnemers een eerste handreiking krijgen bij het beklimmen van de maatschappelijke ladder. Over het algemeen beschikken zij door persoonlijke omstandigheden niet over de benodigde startkwalificatie(s) voor de arbeidsmarkt.

Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn de kernbegrippen van Project Startbaan, daarom is er geen sprake van een baangarantie. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de kandidaten zélf het heft in handen nemen, zich op diverse vlakken oriënteren en na afronding van het project de eventueel geboden kans op de arbeidsmarkt pakken. Uiteraard worden zij daarin zowel, tijdens als na het project ruim begeleid in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

 

Project Startbaan in de media

Havenkrant

” Voor Martina Hartkoorn uit Rotterdam was project Startbaan de laatste kans op een diploma en een toekomst met meer zekerheid. Startbaan veranderde haar leven. Niet alleen geeft het haar een reden om – hoe vroeg ook – op te staan en aan de dag te beginnen. Het brengt ook vastigheid en daarmee rust. ‘Weinig geld zorgt voor stress.’ Haar jaarcontract loopt begin volgend jaar af en ze hoopt dat ze mag blijven. Ze heeft in ieder geval sinds tijden weer vertrouwen in de toekomst. ‘Door Startbaan heb ik nu bijna mijn mbo-opleiding Luchthavenbeveiliger afgerond, met dat papiertje kom ik er wel.’’ Lees meer>>

Impressie Project Startbaan

Interesse? Laat uw gegevens achter!

Velden met * zijn verplicht!

Project Startbaan wordt mogelijk gemaakt door: