Regiohub

Wij brengen elke dag mensen en organisaties samen. Op verschillende manieren, maar altijd met het oog op vooruitgang. De luchthaven is een plek waar reizigers, werkenden, forenzen en studenten samenkomen. Dit biedt kansen op innovatievlak. 

Last mile  
Samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, The Future Mobility Network, Rebel, RET en de Gemeente Rotterdam werkt de luchthaven aan de realisatie van een zelfrijdende elektrische minibus tussen de terminal van de luchthaven en OV-halte Meijersplein. De grootste uitdaging hier is het rijden op de openbare weg tussen het andere verkeer.  

Mobility-as-a-Service 
Mobility-as-a-Service (MaaS) is een innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossing waarmee het mogelijk is om als gebruiker een flexibele keuze te maken om van deur-tot-deur te reizen met een combinatie van verschillende vervoersmiddelen. Met een app is het mogelijk om vervoer te reserveren, te reizen en te betalen. In de MaaS-pilot rond Rotterdam The Hague Airport is er aandacht voor verbeteren van de bereikbaarheid van de luchthaven. De MaaS-pilot moet bijdragen aan het multimodale reisaanbod van en richting de luchthaven en moet gebruikers van de luchthaven (zowel passagiers als werkenden) flexibele keuzes bieden.