Informatie voor reizigers vanwege uitbraak coronavirus

Op deze pagina geven wij reizigersinformatie omtrent de uitbraak van het coronavirus. De volgende onderwerpen zijn terug te vinden op deze pagina:

 

 

Maatregelen op Rotterdam The Hague Airport

Informatie over jouw vlucht

Hoe word je op de hoogte gehouden?

Nieuwsberichten

Veelgestelde vragen

Corona maatregelen op Rotterdam The Hague Airport

Update 14-05-2020, 13.00 uur 

 

Op dit moment zijn er crisismaatregelen van kracht om het coronavirus in te dammen. Als regionale luchthaven sluiten we aan bij deze maatregelen. We staan in nauw contact met relevante organisaties en we volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid en veiligheid van onze passagiers, ketenpartners en medewerk(st)ers staan bij ons voorop.

 

Op onze luchthaven zijn de volgende maatregelen van kracht:

 

 

-Er is momenteel weinig vliegverkeer op de luchthaven. Onze focus ligt nu op het faciliteren van zakelijk vliegverkeer, het maatschappelijk vliegverkeer (zoals de trauma- en politiehelikopter) en repatriëringsvluchten. Onze luchthaven is wel 24/7 open o.a. voor uitwijk vliegverkeer (bij calamiteiten);

-Onze vertrekhal is tot nader order gesloten voor bezoekers;

-Fysiek contact tussen onze medewerkers(st)ers of ketenpartners en passagiers proberen we tot het minimum te beperken. Daar waar nodig en mogelijk dragen we handschoenen. En vragen we de nodige afstand te houden (conform het RIVM-advies);

 Restaurant Horizon is tijdelijk gesloten, dit geldt ook voor de Ako-winkel in de terminal;

-We informeren passagiers (bijvoorbeeld in onze aankomsthal) over het coronavirus en wat je kunt doen tegen verspreiding. In onze aankomsthal is ook hygiënegel aanwezig voor je handen;

-Met grote regelmaat is er afstemming met GGD, RIVM, andere luchthavens en de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om de situatie nauwgezet te volgen en elkaar te informeren;

-We voeren extra schoonmaakwerkzaamheden op de luchthaven uit;

-In alle sanitaire ruimtes op de luchthaven hebben we een hygiëne-advies opgehangen. We volgen de richtlijnen van RIVM/GGD.

Informatie over je vlucht 

Update 28-04-2020, 09:29 uur

 

Vanwege de uitbraak van het coronavirus hebben vliegmaatschappijen vluchten geannuleerd. Check voor actuele vluchtinformatie de site van je vliegtuigmaatschappij

 

Jouw vliegtuigmaatschappij heeft de allerlaatste informatie beschikbaar over (gewijzigde of geannuleerde) vluchten van en naar Nederland van of naar onze luchthaven. Je krijgt persoonlijk bericht van jouw vliegtuigmaatschappij over wijzigingen.

 

Let op: Actuele informatie over vluchten – vanwege annuleringen door het coronavirus – is niet beschikbaar bij de informatiebalie van de luchthaven. Check voor actuele vluchtinformatie de website van jouw vliegtuigmaatschappij. Het kan momenteel extra druk bij onze infoformatiebalie in de terminal van onze luchthaven zijn. Onze excuses alvast als je wat langer moet wachten.

Hoe word je op de hoogte gehouden? 

Transavia houdt continu updates bij op deze pagina: https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

 

Vertrekt je vlucht niet binnen 72 uur? Neem dan op een andere dag contact met uw luchtvaartmaatschappij of met de reisorganisatie op.

 

De meest actuele informatie over het coronavirus kunt u volgen op de RIVM-website.

Nieuwsberichten

13 mei 2020

Schiphol, 13 mei 2020 – Transavia heeft besloten alle geplande vluchten tot en met 3 juni te annuleren. Eerder kondigden wij aan de geplande vluchten tot en met 27 mei niet uit te voeren, deze periode wordt verlengd met een week.  Transavia  ziet in een aantal landen een voorzichtige versoepeling van maatregelen en restricties. Daarnaast zijn er meer passagiers die de behoefte hebben om te vliegen. Vanaf nu zal per week worden verkend welke routes en welke data in juni in aanmerking komen voor de eventuele opstart. Dit publiceren

21 maart 2020

21 maart 2020 De Nederlandse overheid laat vanaf 21 maart 20.00 uur geen vliegtuigen meer uit Spanje toe. Uitzonderingen zijn de zogenaamde geplande repatrieringsvluchten om passagiers naar Nederland  te halen.  Het verbod op vluchten vanuit Spanje is 21 maart om 20.00 uur ingegaan en gaat vooralsnog veertien dagen duren.

19 maart 2020

Rotterdam, 19 maart 2020 Het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal de komende tijd verder afnemen. RTHA richt  zich op de basisactiviteiten die passen bij deze crisissituatie. Als luchthaven met een vitale functie in Nederland blijft RTHA operationeel voor repatriëring, het maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer. De luchthaven blijft 24/7 open, maar met een sterk afgeslankte operatie. Vanwege maatregelen bij luchtvaartmaatschappijen en overheden als gevolg van het coronavirus is de afgelopen dagen het

Veelgestelde vragen

 • Blijft Rotterdam The Hague airport open?

  De luchthaven blijft 24/7 open, maar met een sterk afgeslankte operatie. Geplande (commerciële) vluchten van onze luchtvaartmaatschappijen worden tot nader order niet meer uitgevoerd. Het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal de komende tijd verder afnemen. RTHA richt zich op de basisactiviteiten die passen bij deze crisissituatie. Als luchthaven met een vitale functie in Nederland blijft RTHA operationeel voor repatriëring, het maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer.

 • Mijn vlucht is geannuleerd vanwege het coronavirus. Wat moet ik nu doen?

  Geplande vluchten van onze luchtvaartmaatschappijen worden tot nader order niet meer uitgevoerd. Transavia annuleert alle geplande vluchten tot en met 3 juni 2020. Heb jij een ticket voor een vlucht met Transavia gedurende deze periode? Wacht dan even af, je ontvangt namelijk een email van Transavia met alle informatie. De luchthaven heeft geen extra informatie om met jou te delen en wij kunnen je helaas niet helpen met specifieke vragen over jouw vlucht. Wij raden je dan ook aan om de email van Transavia af te wachten.

   

  Vlieg jij met een andere luchtvaartmaatschappij? Houd dan de website van jouw luchtvaartmaatschappij in de gaten voor up to date informatie.

 • Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

  De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

   

  Was je handen regelmatig. Wanneer en hoe je dat goed doet, lees je hier.
  Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg;
  Raak je neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.

 • Moet ik in quarantaine als ik op Rotterdam The Hague Airport geland ben?

  Op dit moment zijn in heel Nederland maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als je geen verkoudheidsklachten hebt, hoef je van de overheid niet in quarantaine. Wel adviseert het RIVM om gepaste afstand van elkaar te houden (1,5 meter) en grote groepen van meer dan 100 mensen te vermijden. Voel je je wel verkouden? Blijf dan thuis en beperk je sociale contacten. Meer informatie hierover vind je op de website van het RIVM.

 • Dragen beveiligers op RTHA handschoenen? Hoe zit dat met de ‘bodycheck’?

  Beveiligers doen in ons CSF regelmatig bodychecks bij passagiers. Wij voldoen hier aan de internationale standaarden en regels. Bij de bodycheck, wordt zoveel als mogelijk, aan de overheidsregels voldaan om het coronavirus in te dammen.

 • Hebben medewerk(st)ers van de incheckbalies voorzorgmaatregelen getroffen om geen contact te hebben met reizigers?

  Passagiers wordt geadviseerd afstand te houden met de baliemedewerk(st)er. De baliemedewerk(st)er heeft handschoenen voorhanden en er is hygiënegel. Bij het controleren en afgeven van een paspoort of ID-kaart is het advies geen fysiek contact met de passagier te hebben.

 • Mijn vlucht is geannuleerd en daarom wil ik mijn parkeerreservering annuleren. Hoe kan ik mijn reservering annuleren?

  In ‘Beheer mijn reservering‘ kunt u uw reservering zelf wijzigen of annuleren. Hiervoor heeft u uw reserveringsnummer nodig.  De annuleringskosten van € 5,- worden op dit moment niet in rekening gebracht.

  Vanwege het grote aantal annuleringen duurt het op dit moment langer dan gebruikelijk voordat u het betaalde parkeerbedrag op uw rekening krijgt teruggestort. Wij doen er alles aan om het bedrag zo spoedig mogelijk op uw rekening terug te storten. Onze excuses voor het ongemak. Bedankt voor uw begrip.

 • Word ik bij aankomst op RTHA gecontroleerd op het coronavirus?

  Nee, we controleren niet iedere reiziger op corona. We zijn wel alert op reizigers met koorts en klachten aan de luchtwegen. Zeker wanneer die persoon in de afgelopen veertien dagen in een regio geweest waar veel mensen besmet zijn met het coronavirus. We staan hierover in nauw contact met het RIVM en GGD en volgen hun adviezen op. Samen met hen houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

 • Moet ik een mondkapje dragen op RTHA?

  Nee, dat hoeft niet. De landelijke richtlijnen geven aan dat het gebruik van mondkapjes op luchthavens alleen nodig is voor medisch personeel als zij werken met patiënten. Zij hoeven die mondkapjes alleen te dragen wanneer er een verdenking bestaat op een infectie met het nieuwe coronavirus. Een passagier heeft in zo’n geval koorts, klachten aan de luchtwegen en hij of zij is in de afgelopen veertien dagen in een regio geweest waar het Coronavirus heerst.

 • Mag ik nog mensen ophalen van RTHA?

  Ja, je kan op dit moment nog gewoon mensen ophalen en wegbrengen. Bekijk de volgende pagina op onze website voor de laatste ontwikkelingen.

 • Blijft Rotterdam The Hague airport open?

  De luchthaven blijft 24/7 open, maar met een sterk afgeslankte operatie. Geplande (commerciële) vluchten van onze luchtvaartmaatschappijen worden tot nader order niet meer uitgevoerd. Het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal de komende tijd verder afnemen. RTHA richt zich op de basisactiviteiten die passen bij deze crisissituatie. Als luchthaven met een vitale functie in Nederland blijft RTHA operationeel voor repatriëring, het maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer.

 • Mijn vlucht is geannuleerd vanwege het coronavirus. Wat moet ik nu doen?

  Geplande vluchten van onze luchtvaartmaatschappijen worden tot nader order niet meer uitgevoerd. Transavia annuleert alle geplande vluchten tot en met 3 juni 2020. Heb jij een ticket voor een vlucht met Transavia gedurende deze periode? Wacht dan even af, je ontvangt namelijk een email van Transavia met alle informatie. De luchthaven heeft geen extra informatie om met jou te delen en wij kunnen je helaas niet helpen met specifieke vragen over jouw vlucht. Wij raden je dan ook aan om de email van Transavia af te wachten.

   

  Vlieg jij met een andere luchtvaartmaatschappij? Houd dan de website van jouw luchtvaartmaatschappij in de gaten voor up to date informatie.

 • Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

  De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

   

  Was je handen regelmatig. Wanneer en hoe je dat goed doet, lees je hier.
  Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg;
  Raak je neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.

 • Moet ik in quarantaine als ik op Rotterdam The Hague Airport geland ben?

  Op dit moment zijn in heel Nederland maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als je geen verkoudheidsklachten hebt, hoef je van de overheid niet in quarantaine. Wel adviseert het RIVM om gepaste afstand van elkaar te houden (1,5 meter) en grote groepen van meer dan 100 mensen te vermijden. Voel je je wel verkouden? Blijf dan thuis en beperk je sociale contacten. Meer informatie hierover vind je op de website van het RIVM.

 • Dragen beveiligers op RTHA handschoenen? Hoe zit dat met de ‘bodycheck’?

  Beveiligers doen in ons CSF regelmatig bodychecks bij passagiers. Wij voldoen hier aan de internationale standaarden en regels. Bij de bodycheck, wordt zoveel als mogelijk, aan de overheidsregels voldaan om het coronavirus in te dammen.

 • Hebben medewerk(st)ers van de incheckbalies voorzorgmaatregelen getroffen om geen contact te hebben met reizigers?

  Passagiers wordt geadviseerd afstand te houden met de baliemedewerk(st)er. De baliemedewerk(st)er heeft handschoenen voorhanden en er is hygiënegel. Bij het controleren en afgeven van een paspoort of ID-kaart is het advies geen fysiek contact met de passagier te hebben.

 • Mijn vlucht is geannuleerd en daarom wil ik mijn parkeerreservering annuleren. Hoe kan ik mijn reservering annuleren?

  In ‘Beheer mijn reservering‘ kunt u uw reservering zelf wijzigen of annuleren. Hiervoor heeft u uw reserveringsnummer nodig.  De annuleringskosten van € 5,- worden op dit moment niet in rekening gebracht.

  Vanwege het grote aantal annuleringen duurt het op dit moment langer dan gebruikelijk voordat u het betaalde parkeerbedrag op uw rekening krijgt teruggestort. Wij doen er alles aan om het bedrag zo spoedig mogelijk op uw rekening terug te storten. Onze excuses voor het ongemak. Bedankt voor uw begrip.

 • Word ik bij aankomst op RTHA gecontroleerd op het coronavirus?

  Nee, we controleren niet iedere reiziger op corona. We zijn wel alert op reizigers met koorts en klachten aan de luchtwegen. Zeker wanneer die persoon in de afgelopen veertien dagen in een regio geweest waar veel mensen besmet zijn met het coronavirus. We staan hierover in nauw contact met het RIVM en GGD en volgen hun adviezen op. Samen met hen houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

 • Moet ik een mondkapje dragen op RTHA?

  Nee, dat hoeft niet. De landelijke richtlijnen geven aan dat het gebruik van mondkapjes op luchthavens alleen nodig is voor medisch personeel als zij werken met patiënten. Zij hoeven die mondkapjes alleen te dragen wanneer er een verdenking bestaat op een infectie met het nieuwe coronavirus. Een passagier heeft in zo’n geval koorts, klachten aan de luchtwegen en hij of zij is in de afgelopen veertien dagen in een regio geweest waar het Coronavirus heerst.

 • Mag ik nog mensen ophalen van RTHA?

  Ja, je kan op dit moment nog gewoon mensen ophalen en wegbrengen. Bekijk de volgende pagina op onze website voor de laatste ontwikkelingen.

Geen zoekresultaten