Transavia staakt vanaf maandag alle vluchten

Update 20 maart 2020 
Luchtvaartmaatschappij Transavia staakt vanaf maandag 23 maart  tijdelijk alle vluchten vanwege de coronacrisis. Er zal dan in ieder geval tot 15 april niet meer worden gevlogen.
De toenemende restricties en maatregelen vanuit Nederland én de landen van bestemmingen leggen steeds meer beperkingen op. Omdat dit onzekerheid creëerde heeft Transavia besloten voor een langere periode duidelijkheid te scheppen voor passagiers en partners op de langere termijn. In eerste instantie zou Transavia tot en met 5 april niet meer vliegen. Transavia gebruikt Rotterdam The Hague Airport als thuisluchthaven.

Na zondag 22 maart worden nog mensen worden opgehaald uit het buitenland zodat zij terug naar huis kunnen worden gebracht. Transavia adviseert reizigers die naar hun thuisland willen vliegen een ticket te boeken op één van de vluchten tot 23 maart 2020. Passagiers van wie de reis wordt geannuleerd, ontvangen daarover een mail.

Transavia zal per week besluiten of verlengen van deze termijn nodig is. Passagiers worden hierover via de mail en website geïnformeerd en ontvangen een voucher ter hoogte van de waarde van hun reis. Het uitvoeren van vluchten voor het repatriëren van gestrande passagiers zal waar nodig worden voortgezet.

‘Het wordt een steeds grotere uitdaging om de vluchten te blijven uitvoeren en passagiers terug te brengen naar Nederland. Wel zien we dat ook veel Nederlanders ons advies hebben opgevolgd om hun reis uit te stellen’, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia.

Het weer opstarten van de vluchten hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Meer informatie over vluchten van Transavia staat te lezen op hun website.