Veiligheid

Aanvraag Rotterdam The Hague Airportpas

Rotterdam The Hague Airport hecht veel waarde aan de veiligheid op de luchthaven. Dit merkt iedere bezoeker die de vertrekhal in loopt. Er wordt gecontroleerd of hij of zij geen gevaarlijke voorwerpen op zak heeft. Controle vindt plaats bij iedereen die het beschermd gebied betreedt. Ook de ruimbagage en de voorraden voor de winkels in het beschermd gebied worden gecontroleerd. Zo houden we zowel de luchthaven als het luchtverkeer veilig. In het programma “Beveiligingsbewustzijn” is te lezen waarom alle controles die wij uitvoeren zo belangrijk zijn voor een luchthaven.

Het programma “Beveiligingsbewustzijn” is door de Europese Unie verplicht gesteld voor alle personen die werkzaam zijn in de beschermde gebieden van luchthavens. Voordat je een toegangspas krijgt, doe je een Security test. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de Security test kun je het zelfinstructieprogramma “Beveiligingsbewustzijn” doornemen. Ook is het raadzaam om het zakboek Safety & Security door te nemen. De test zal worden afgenomen op het passenbureau.

Een werkgever is verantwoordelijk voor de instructie van zijn werknemers. Voor medewerkers die geen Nederlands spreken, treft de werkgever voorzieningen, zodat zij de test toch af kunnen leggen.

Om sommige bestanden te kunnen bekijken heeft u Adobe Acrobat Reader (minimaal versie 5.0) nodig. Mocht je nog niet over dit programma beschikken, download het dan gratis via deze link.

Aanvragen Rotterdam The Hague Airportpas (voor personeel)

Verlengen Rotterdam The Hague Airportpas

Leerstof voor de toets

Informatie over de Rotterdam The Hague Airportpas (voor de werkgever)

Aanvraag voertuigpas

Melding onveilige situaties

Openingstijden Badge Center

We zijn geopend van dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Heb je een vraag als het Badge Center gesloten is? Dan kun je een e-mail sturen naar: Marja.van.doormolen@rtha.com. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 010-4463429 van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Bedankt voor je begrip.

Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee brigade Zuid-Holland controleert het grensverkeer van personen en bestrijdt grensoverschrijdende criminaliteit in Hoek van Holland, Europoort, Scheveningen, Dordrecht en Moerdijk. Naast deze steden zijn zij ook actief op Rotterdam The Hague Airport. Lees hier de informatiebrochure over de Koninklijke Marechaussee.