Welkom in de vernieuwde vertrekhal!

We hebben onze geheel vernieuwde, innovatieve en duurzame vertrekhal in gebruik genomen. De aantrekkelijke en comfortabele hal biedt meer ruimte én het heeft de juiste uitstraling. En dat is heel belangrijk, want wij vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt! We ontvangen je met de glimlach die je van ons gewend bent. Natuurlijk voorlopig nog wel op gepaste afstand.

Bij het ontwerp van de nieuwe hal is rekening gehouden met veel (dag-)licht, een zakelijke maar ook warme en huiselijke sfeer. Samen met de inrichting, waaronder veel aandacht voor hout en groen sluiten we daarmee aan op onze strategische doelstelling om ‘de ultieme passagiersbeleving te realiseren’. Het hoge plafond en de glazen gevel zorgen voor meer ruimtelijkheid.

Wist je dat?

  • Tijdens de totale verbouwing de terminal volledig operationeel bleef?
  • In januari 2018 gestart is met de verbouwing?
  • De eerste mijlpaal rond de verbouwing de oplevering van het nieuwe Centraal Security Filter was. Met de nieuwe apparatuur hoef jij als passagier geen vloeistoffen en elektronica meer uit de bagage te halen.
  • Er drie nieuwe gates zijn bijgekomen in de vernieuwde vertrekhal?
  • De vernieuwde vertrekhal niet één, maar twee panoramaterrassen krijgt?
  • De panoramaterrassen zijn voorzien van grote glazen wanden, zodat je goed zicht hebt op de vliegtuigen die op het platform staan?
  • De vernieuwde vertrekhal een mos sedum dak heeft dat gedurende het hele jaar bijdraagt aan een stabiele binnentemperatuur? De planten op het dak filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof.
  • De luchtbehandelingskast is hergebruikt? Dit is de oude behandelingskast van de oude vertrekhal. Heel duurzaam! Ook de nieuwe behandelingskasten voldoen aan de huidige milieu eisen.
  • Er gebruik is gemaakt van duurzame bouwmaterialen?
  • De officiële opening pas plaatsvindt nadat alle nevenprojecten zijn gerealiseerd?

Benieuwd naar een kleine impressie van de vernieuwde vertrekhal? Bekijk hier de sfeervideo

Medewerkers aan het woord

Hallo, mijn naam is Jan-Willem!

Op Rotterdam The Hague Airport werk ik als directeur ‘Assets & Projects’. We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in de geschiedenis van Rotterdam The Hague Airport. Onze terminal beschikt nu over een ruimere en moderne vertrekhal met veel licht vanaf alle zijden dankzij de glasgevels langs het gehele gebouw. De hal biedt veel meer comfort voor onze passagiers en heeft een rustige uitstraling door het gebruik van houten elementen, zowel binnen als buiten op de terrassen. De door onze passagiers gewaardeerde sterke elementen zoals overzichtelijkheid, kleinschaligheid, snelheid en gemak zijn vanzelfsprekend nog steeds aanwezig. Wij zijn zeer trots op dit mooie resultaat!

Hi, ik ben Sannah!

‘De ultieme passagiersbeleving realiseren’ dat is waar Rotterdam The Hague Airport voor gaat!  Met mijn rol als Customer Experience medewerker inventariseer ik telkens hoe de passagier nu echt de luchthaven beleeft, en dus ook de vertrekhal. De verbouwing is bedoeld om daar waar de passagier ontevreden over was te verbeteren en de passagier meer ruimte te geven. Ik ben als het ware toezichthouder op de passagiersbeleving. Maar alleen kan ik dit niet. Samen met alle collega’s die maandenlang keihard gebikkeld hebben en hart hebben voor de zaak en onze gast; de passagier.

Hi, ik ben Patricia!

Vanuit mijn functie als Terminal Beheer/ Facility Management, ben ik betrokken geweest bij de realisatie van de nieuwe vertrekhal. Ik ben verantwoordelijk voor een aantal nevenprojecten. Onder andere het Vitra wachtmeubilair, de wayfinding en de groenvoorzieningen behoren tot deze nevenprojecten. Samen met de leveranciers van de verschillende nevenprojecten hebben we ernaar gestreefd om een warme en luxe uitstraling te creëren. Ik ben dan ook ontzettend trots op het eindresultaat en we hopen in 2021 weer een heleboel passagiers te mogen verwelkomen in onze nieuwe vertrekhal!

Hi, ik ben Marc!

Ik ben in het project betrokken geweest in de (her)inrichting van technische ruimte K20, de installaties van CCTV, TBS, Monitoren, Telefonie, KPN Wifi, RTHA Wifi.

Naast de betrokkenheid bij de installaties van deze assets ben ik ook ondersteunend geweest t.a.v. infrastructurele koppelingen ten behoeve van de KMAR, de Douane, Avia Partners en Engie.

Veelgestelde vragen

De liften zijn in aanbouw. Op de eerste verdieping bevinden de panoramaterrassen zich en wordt de uiteindelijke horecavoorzieningen gebouwd. Beide zijn nog gesloten. Wanneer alles geopend is, zijn de panoramaterrassen en de uiteindelijke horecavoorzieningen met de lift te bereiken.

Het terras van Het Uitzicht is weer open voor passagiers en bezoekers van onze luchthaven. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de start-landingsbaan en kan je je eigen vliegtuig zien aankomen.

Roken in het luchthavengebouw en op het platform is ten strengste verboden. Op de luchthaven mag je uitsluitend op de daartoe aangewezen locaties roken.

Voor de securitycheck

Op het voorterrein hanteren wij een rookvrije zone. Het is alleen toegestaan om buiten deze zones te roken bij de geplaatste asbakken.

Na de securitycheck 

In de vertrekhal zijn geen rookruimtes beschikbaar. Wel is roken op het panoramaterras toegestaan.