Buren & omgeving

Welkom bij ‘Buren & omgeving’. Rotterdam The Hague Airport hecht veel waarde aan een goede communicatie met onze ‘buren’; mensen die wonen en werken in de directe omgeving van de luchthaven.

 

Op onze nieuwsberichten pagina houden we u graag op de hoogte over actualiteiten rondom de luchthaven, die ook voor onze buren van belang zijn. Denk hierbij aan toekomstplannen, eventuele verbouwingen of renovaties, persberichten en wanneer informatieavonden worden georganiseerd. Ook worden hier een aantal dagen van tevoren bijzondere vluchten aangekondigd.

 

Naast de nieuwsberichten leest u op onze proefdraaien pagina wanneer toestellen hun motoren zullen testen na onderhoudswerkzaamheden Dit is noodzakelijk voordat zij weer veilig mogen vertrekken. Dit ‘proefdraaien’ duurt vaak tussen de 15 en 30 minuten en gebeurt met een vergunning. Het levert soms meer geluid op voor de omgeving.

 

Wij houden u ook graag op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze burenadvertentie in de lokale kranten. Deze advertentie bevat informatie over actualiteiten, toekomstplannen, de omgeving en eventuele verbouwingen of renovaties. Daarnaast hebben we een digitale burennieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van actualiteiten, toekomstplannen, de verbouwing en andere zaken die belangrijk zijn voor onze omgeving.

 

Eerder zijn speciale Buren Informatieavonden georganiseerd, waarbij omwonenden gedurende een avond op de luchthaven te gast waren en geïnformeerd werden over ontwikkelingen en direct vragen konden stellen. Wanneer nieuwe informatieavonden voor omwonende worden georganiseerd kunt u dat hier vinden. (Op dit moment zijn nog geen nieuwe informatieavonden gepland.)

 

Voor meer informatie over regelgeving en besluiten rondom Rotterdam The Hague Airport en de omgeving kunt u terecht op de website van de provincie Zuid-Holland.