Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen

Wij adviseren je om twee uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Bekijk de video voor meer tips voor jouw vertrek.

Informatieavond op 19 december 2023
Op 19 december heeft RTHA een informatieavond georganiseerd over de PFAS verontreiniging op het luchthaventerrein. Doel van de avond was om uitleg te geven over het gedane onderzoek en om de geplande vervolgstappen toe te lichten en waar mogelijk vragen beantwoorden. Advies- en ingenieursbureau TAUW (hierna TAUW), heeft toelichting gegeven en vragen beantwoord. Ook aanwezig voor het beantwoorden van vragen, waren GGD Rotterdam Rijnmond, DCMR Milieudienst Rijnmond, Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK), gemeente Rotterdam en RTHA.

De GGD gaf aan dat de koppen in de media een vertekend beeld gaven van het voorzorgadvies dat de GGDย  had afgegeven. Op basis van de beschikbare informatie gold er op dat moment alleen een voorzorgadvies voor Volkstuinvereniging de Wilgentuin om geen gewassen uit de tuin te eten. Voor andere moestuinen gold dit advies niet. Op basis van de resultaten van de vervolgonderzoeken kan dit advies eventueel aangepast worden.

Vervolgonderzoek vanaf week 3
Het vervolgbodemonderzoek op Volkstuinvereniging Wilgentuin is in week 3 gestart. Naast de Wilgentuin, bemonstert advies- en ingenieursbureau TAUW ook bij Ponyclub de Schieruiters, en in de sloot langs de luchthaven tot aan het gemaal ter hoogte van de Orlybaan. Daarnaast worden in opdracht van de Gemeente Rotterdam ook monsters genomen op VTV Zuiderlaan en in de sloot bij het gemaal Achterdijk. In beide onderzoeken worden bodem, grondwater en oppervlaktewater onderzocht op PFAS. Deze strategie is met de betrokken instanties GGD, gemeente Rotterdam, DCMR en HHSK zorgvuldig uitgedacht.

De volkstuinders kijken positief naar het onderzoek op de Wilgentuin, omdat hierdoor een betere inschatting van de risicoโ€™s mogelijk is รฉn ook omdat dit onderzoek meer duidelijkheid verschaft vรณรณr de start van het volkstuinseizoen (eind maart/ begin april). Er is een klankbordgroep samengesteld uit leden van Volkstuinvereniging Wilgentuin die nauw betrokken is bij het onderzoek.

Resultaten vervolgonderzoek
De resultaten van het vervolgonderzoek worden begin april verwacht. Dan zal RTHA ze ook bekend maken. Hoe we deze resultaten delen, zullen wij op een later moment communiceren.

Je hond mag mee de terminal in
De hond mag alleen aan de lijn mee. Ook bij de horeca en op het terras. Houd in het luchthavengebouw rekening met andere bezoekers.

Honden kunnen na de security niet meer plassen. Zorg er dus voor dat dit gebeurd is voordat je door de security gaat. Honden mogen enkel aangelijnd in de terminal.

Honden moeten bij het boarden in een tas of bench. Daarna gaan ze mee in het vliegtuig. Is je hond groter dan de maximale cabingrootte, dan moet je hond het ruim in. Kijk voor meer informatie op de website van je luchtvaarmaatschappij.

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Contact opnemen