Luchthavenreglement

Het luchthavenreglement, ook wel bekend als de luchthavenregels, vormt een verzameling voorschriften en richtlijnen die van toepassing zijn op Rotterdam The Hague Airport, met als doel de veiligheid, efficiëntie en geordende werking van de luchthavenfaciliteiten te waarborgen.

Dit reglement beslaat verschillende aspecten van onze luchthavenactiviteiten, waaronder:

Veiligheid: Binnen het reglement zijn strikte veiligheidsvoorschriften opgenomen om te waarborgen dat passagiers, bemanningen, vliegtuigen en de luchthaven zelf beschermd zijn tegen potentiële gevaren en noodsituaties.

Milieu: Het reglement bevat bepalingen gericht op milieubescherming en het minimaliseren van de impact van luchthavenactiviteiten op de omgeving, waaronder regels met betrekking tot geluidsniveaus, luchtkwaliteit en grondgebruik.

Exploitatie: Operationele procedures voor vliegtuigen, grondafhandeling, brandstofvoorziening, douane en immigratie, en andere luchthavenactiviteiten worden nauwlettend gereguleerd volgens dit reglement.

Toegang en Gebruik: Het reglement regelt de toegang tot de luchthaven en het gebruik van faciliteiten, waaronder zaken als parkeergelegenheid, toegangswegen en terminalgebouwen.

Tarieven en Vergoedingen: Hierin zijn bepalingen opgenomen met betrekking tot tarieven, vergoedingen en kosten die luchtvaartmaatschappijen, vrachtvervoerders en andere exploitanten aan de luchthaven moeten betalen.

Passagiersrechten: Het reglement definieert de rechten en verantwoordelijkheden van passagiers op de luchthaven, met inbegrip van zaken als bagagevoorschriften, omgang met vertragingen en de afhandeling van vluchtannuleringen.

Hier vind je het luchthavenreglement van Rotterdam The Hague Airport:

Luchthavenreglement