Bereikbaarheid en vervoer

Je reis begint al met het vervoer naar de luchthaven. Rotterdam The Hague Airport is goed te bereiken met je eigen vervoersmiddel en het openbaar vervoer. Parkeer jouw auto op één van onze officiële parkeerterreinen of stap direct naast het luchthavengebouw uit met het openbaar vervoer. Kom je iemand ophalen of wegbrengen? Dan kun je gebruik maken van onze Kiss & Ride vlakken voor het luchthavengebouw. Daarnaast kun je gebruik maken van de officiële Rotterdam Airport Taxi. Ook zijn we goed bereikbaar met de motor, scooter of de fiets. Het adres van onze luchthaven is Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam.

Openbaar Vervoer

Rotterdam The Hague Airport is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf Rotterdam Centraal of Den Haag centraal reis je gemakkelijk en snel met metrolijn E naar Rotterdam The Hague Airport. Onze luchthaven kan je op werkdagen al vanaf 05.48 uur in de ochtend bereiken met Metrolijn E en bus 33. De bus stopt direct naast de vertrekhal. Via 9292 kun je eenvoudig jouw route en reistijd naar Rotterdam The Hague Airport bepalen.

Het is mogelijk voor reizigers via OVpay in- en uit te checken met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Deze manier van betalen geldt alleen voor reizen in de tweede klas en zonder korting.

Plan jouw reis met 9292

Vanuit Rotterdam
Met RandstadRail metrolijn E reis je vanaf Rotterdam Centraal gemakkelijk en snel naar metrostation Meijersplein. Hier stap je over op RET buslijn 33. Daarnaast kun je vanaf Rotterdam Centraal ook direct op buslijn 33 stappen. Je bent dan binnen 30 minuten op Rotterdam The Hague Airport wanneer je vanaf Rotterdam Centraal reist. Bekijk hier de dienstregeling van RandstadRail metrolijn E en buslijn 33.

Vanuit Den Haag
Met RandstadRail metrolijn E reis je vanaf Den Haag Centraal binnen 30 minuten naar halte Meijersplein. Op Meijersplein stap je over op buslijn 33 die direct naar Rotterdam The Hague Airport rijdt. Bekijk hier de dienstregeling van RandstadRail metrolijn E en buslijn 33.

Expresbuslijn 300
Rotterdam The Hague Airport krijgt deze zomervakantie een snellere busverbinding met Rotterdam Centraal Station. Vanaf 19 juli zet de RET een nieuwe expresbuslijn in, nummer 300, die in één keer vanaf de luchthaven naar het station rijdt, zonder onderweg te stoppen. Deze extra bus rijdt elke vrijdag, zaterdag, zondag en maandag en biedt een kortere reistijd van 15 minuten. Dit is 4 minuten sneller dan de bestaande buslijn 33, die elke 15 minuten rijdt en ook stopt bij metrohalte Meijersplein. De nieuwe expreslijn (bus 300) rijdt overdag elk half uur en is bedoeld om de drukte op buslijn 33 te verminderen.

Taxi

Kom je met de taxi naar de luchthaven? Of vertrek je juist met de taxi? Dat is geen enkel probleem. We beschikken over uitstekende taxivoorzieningen. De taxi’s staan direct naast het luchthavengebouw! Als exclusieve partner van Rotterdam The Hague Airport verzorgt de Rotterdam Airport Taxi het vervoer van en naar de luchthaven. Daarnaast bieden zij diverse vervoersoplossingen aan particuliere en zakelijke klanten in de regio en zelfs ver daarbuiten.

Een taxi reserveren?
Je kunt een taxi telefonisch reserveren via telefoonnummer: +31 (0)10 – 262 04 06 of via de officiële website: www.rotterdam-airport-taxi.nl

Ophalen en wegbrengen

Kom je iemand ophalen of ga je iemand wegbrengen? Maak dan gebruik van de Kiss & Ride op de luchthaven. De Kiss & Ride bevindt zich vlakbij het luchthavengebouw. Deze is voor alle wegbrengers en ophalers bereikbaar. Op het luchthaventerrein geven wij duidelijk aan hoe de Kiss & Ride te bereiken is. Deze informatie vind je op de bewegwijzering.

Als je langer op de luchthaven wilt blijven, dan kun je jouw auto op één van onze parkeerterreinen zetten. Het dichtstbijzijnde parkeerterrein is P1: dit terrein bevindt zich direct tegenover het luchthavengebouw.

Bekijk de route naar onze Kiss & Ride

Met de motor, scooter of fiets

De luchthaven is ook met de fiets, motor of scooter goed bereikbaar. Vanuit verschillende richtingen kun je de luchthaven op deze manier goed bereiken.

Waar kan ik mijn fiets, motor of scooter parkeren op de luchthaven?
Op het plein voor het Bel Air Gebouw (naast het luchthavengebouw) is een fietsenstalling ingericht. De fietsenstalling is een openbare stalling en is niet extra beveiligd. Er zijn aparte plekken ingericht voor het parkeren van motoren. Deze plekken bevinden zich naast de fietsenstalling.