Begeleiding en assistentie

Wij bieden assistentie voor iedereen die moeite heeft zich op de luchthaven zelfstandig voort te bewegen en/of gebruik te maken van de faciliteiten. De medewerkers van Aviapartner staan op de luchthaven klaar om je te helpen.

Boek assistentie direct bij het boeken van je vliegticket of reis
Je luchtvaartmaatschappij of reisbureau geeft dit aan ons door. Wij zorgen dat er assistentie voor jou klaar staat. Er wordt dan ook passende assistentie geregeld op de luchthaven van jouw bestemming. Vlieg je vanaf jouw bestemming weer terug naar onze luchthaven? Boek dit dan ook voor jouw terugvlucht.

Je kunt assistentie ook direct bij Aviapartner aanvragen
Aviapartner biedt de extra assistentie op onze luchthaven. Stuur hiervoor een mail naar [email protected]. Vermeld in de mail de volgende gegevens:

• Voor- en achternaam.

• Vluchtnummer en datum van vertrek.

• Telefoonnummer.

• De assistentie die je nodig hebt.

• Informatie over je rolstoel. Als je deze hebt.  

Let op: boek je assistentie bij Aviapartner? Dan wordt niet automatisch assistentie geregeld op de luchthaven van jouw bestemming.

Je boekt extra assistentie minimaal 48 uur vooraf.
Ben je te laat met assistentie boeken? Dan kun je op de luchthaven naar de infobalie gaan. Hier wordt er gekeken of er nog assistentie beschikbaar is. De luchthaven is niet verantwoordelijk als je jouw vlucht niet haalt.

Faciliteiten op de luchthaven voor mindervaliden
De belangrijkste voorzieningen op onze luchthaven zijn gelijkvloers. Door middel van automatische deuren, liften, verlaagde stoepranden, invalidenparkeerplaatsen en aangepaste toiletten is de luchthaven goed toegankelijk voor mindervaliden. Voor en na de security check zijn toiletten voor mindervaliden. Deze staan duidelijk aangegeven met borden. Kun je ze niet vinden?  Een luchthavenmedewerker wijst je graag de weg.

Parkeren voor mindervaliden: wat zijn de mogelijkheden?
Beschik je over een mindervaliden parkeerkaart? Dan kun je jouw auto parkeren op parkeerterrein P1. Parkeerterrein P1 ligt direct voor de terminal. Parkeerplaatsen voor mindervaliden zijn op dit terrein te herkennen aan het internationale symbool voor mindervaliden. Leg je mindervalidenkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit van je auto. Reserveren van een mindervaliden parkeerplaats is niet nodig. Er is altijd plek op ons parkeerterrein.

Bij de ingang van P1 trek je een parkeerkaart, deze kaart bewaar je. Je betaalt bij terugkomst het reguliere oprijtarief (van lang parkeren P3). Ga hiervoor naar de informatiebalie in de centrale hal van de terminal. Je krijgt dit op vertoon van je parkeerkaart, boardingpass en mindervaliden parkeerkaart.

Ja er zijn rolstoelen beschikbaar. Deze vind je als je bij departures de terminal in loopt aan je rechterhand, tegenover de incheckbalies.

Je wordt geholpen zodra je je hebt gemeld via één van de meldpalen bij de slagbomen van het parkeerterrein P1. Indien nodig word je door een medewerker van de luchthaven naar de terminal begeleid.

Word je afgezet bij de Kiss en Ride?
Neem voor begeleiding contact op met: 010-4463424

Ook tref je bij de ingang van het luchthavengebouw speciale informatiezuilen, hier is het ook mogelijk om je te melden.

Voor het vervoer van medische attributen adviseren wij om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. De contactgegevens zijn terug te vinden op onze website.

Onze luchthaven kan assistentie weigeren indien blijkt dat de aangevraagde assistentie onterecht of overbodig is. Bijvoorbeeld als een passagier alleen assistentie nodig heeft voor teveel bagage.

Blindengeleidehonden worden over het algemeen kosteloos geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappij. Wij adviseren je wel om hierover vooraf contact op te nemen met jouw reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Sunflower Keycord
Niet alle beperkingen zijn zichtbaar. Daarom (h)erkennen wij het sunflower keycord. Dit keycord maakt onzichtbare beperkingen van passagiers zichtbaar. Hiermee krijg je meer tijd en ruimte op verschillende plekken op de luchthaven. Het geeft je geen voorrang of uitzondering. Je moet bijvoorbeeld sowieso door de security check heen. Wil je meer weten over dit keycord, of wil je een keycord bestellen? Dit kan via: hidden disabilities.