Inchecken

Inchecken op Rotterdam The Hague Airport kan op verschillende manieren. De snelste manier is om thuis online in te checken. Het is ook mogelijk om op de luchthaven in te checken.

Thuis online inchecken
De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden je de mogelijkheid om online in te checken, een eigen stoel te kiezen en zelf jouw (mobiele) boardingpass te downloaden. Wanneer je jouw boardingpass hebt gedownload of geprint en je reist zonder ruimbagage, dan hoef je niet meer naar de incheckbalies. Je kunt direct naar de veiligheidscontrole en vervolgens naar je gate.

Inchecken op de luchthaven
Op de luchthaven kun je bij één van de incheckbalies inchecken. Hoelang dit van tevoren mogelijk is, hangt af van de luchtvaartmaatschappij waar jij mee vliegt. Zorg er altijd voor dat je jouw paspoort of identiteitskaart bij de hand hebt.

Maak gebruik van de selfservice bagage drop-off punten
Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kan je zelf je bagage automatisch laten inchecken. Wanneer dit het geval is en je bent thuis al ingecheckt, dan kun je op de luchthaven gebruik maken van de bagage drop off punten. Houd in dit geval wel rekening met de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Bij de selfservice bagage drop-off volg je de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig het aan het handvat op de langste zijde van je bagage.

Reizen met je huisdier

Als je reist met je huisdier, dan gaat het inchecken ook anders. De regels voor vliegen met een huisdier verschillen per luchtvaartmaatschappij. Informeer bij de luchtvaartmaatschappij waar je op moet letten, voordat je je huisdier incheckt of meeneemt het vliegtuig in.