Feiten en cijfers

Het overzicht Verkeers- & Vervoerscijfers geeft je inzicht in de vliegtuigbewegingen, het aantal passagiers en de hoeveelheid vracht en post via Rotterdam The Hague Airport. De luchthaven is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar open voor vliegverkeer en beschikt dag en nacht over onder andere verkeersleiders, beveiliging en luchthavenbrandweer. Echter, tussen 23.00 en 07.00 uur geldt een nachtregime, waardoor niet al het verkeer dat overdag mag vliegen ook ’s nachts welkom is.

We informeren onze buren

Na maanden van relatieve rust in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport, neemt het vliegverkeer met de start van de zomer vanaf 18 juni jongstleden weer stapsgewijs toe. We realiseren ons dat je als onze buur weer meer geluidshinder van startende en landende vliegtuigen kunt ervaren.

Daarom informeren we je over de ontwikkelingen in het vliegverkeer, op een nieuwe, zo transparant mogelijke wijze. We hebben een factsheet ontwikkeld waarin we twee weken terug en twee weken vooruit kijken. En leggen we uit wat er gebeurd is en waarom het soms anders was dan verwacht. Deze factsheet brengen we deze zomerperiode uit.

Blijf op de hoogte!