HMSHost bouwt aan volwaardig restaurant in vernieuwde vertrekhal

31 januari 2022

Sinds begin dit jaar bouwt HMSHost aan een volwaardig nieuw restaurant in de ook al vernieuwde vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport. ‘The Kitchen’ is de naam van deze nieuwe versmarkt. Het is binnenkort weer mogelijk om  te kunnen eten in de vertrekhal, van ontbijt tot warme maaltijden tegen de avond. De bouw loopt voorspoedig.

HMSHost zal de versmarkt – die de naam ‘The Kitchen’ krijgt – exploiteren. Hier komt een all-day aanbod voor reizigers vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het wordt een open keuken waar gasten aan kunnen schuiven. Bijvoorbeeld aan de ‘Chef’s Table’ met een speciaal aanbod. HMSHost kijkt uit naar de opening van de versmarkt eind april dit jaar. Qua sfeer en inrichtingselementen is inspiratie gehaald uit het DNA van de steden Rotterdam en Den Haag om op die manier de reizigers de sfeer van de Rotterdamse en Haagse regio te laten beleven.

Voor meivakantie open
De bouw loopt goed. Het plan is eind april – vlak voor de meivakantie – om open te gaan. Tot die tijd wordt het definitief ontwerp aangeleverd en kan de bouw van het concept beginnen. Binnen het bouwproces wordt zeer intensief samengewerkt tussen de bouwteams van de nieuwe terminal. Met HMSHost als horeca exploitant. Er wordt gewerkt met energiezuinige apparatuur en HMSHost kijkt naar andere duurzame aspecten. Zoals het terugdringen van het gebruik van (verpakkings)materialen die de omgeving belasten en die niet of minder goed gerecycled of verwerkt kunnen worden.

Meer zitplaatsen
RTHA’s commercieel manager Yassin Saddiki: “Passagiers kunnen straks in de nieuwe versmarkt veel beter hun maaltijd nuttigen. Er zijn meer zitplekken beschikbaar, de beleving wordt flink verbeterd, alles is uitgebreider en je hebt meer diversiteit in aanbod, zoals met halal en vegetarisch.”

Er is ook ruimte voor lokaal aanbod. HMSHost heeft om meerdere redenen  aandacht voor lokaal product en duurzaamheid. Voorbeelden van lokale producten: pastries van Dudok; Rotterdamse Oude Kaas; lokale koek en chocolade; lokaal bier en andere elementen die nog bepaald zullen worden. Het selectieproces is nog in volle gang.

Bekijk de nieuwste ontwerpen van de versmarkt in de vertrekhal.