[UPDATE] Onderzoek naar vliegtuigongeluk dichtbij Rotterdam-Europoort

5 juni 2022

Zondagavond zijn hulpdiensten van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond massaal uitgerukt naar de Calandkanaal in de Rotterdamse haven na een melding van een mogelijk vliegtuigongeluk. Door de havendienst zijn in het water wrakstukken aangetroffen, waarna massaal is opgeschaald. Er werd gezocht naar twee personen en het toestel vloog via het noorden van Duitsland naar Frankrijk, zegt de Veiligheidsregio. De vermisten zijn nog niet gevonden, aangenomen wordt dat ze het ongeluk niet overleefd hebben.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en ook Rotterdam The Hague Airport werkt mee aan het onderzoek, samen met de Veiligheidsregio.

Aanvankelijk was onduidelijk wat er precies aan de hand was. Daarom is Rotterdam The Hague Airport gevraagd om te onderzoeken of het registratienummer op het vliegtuigje bekend is op ons vliegveld. Dit was niet het geval. Het nummer dat is doorgegeven komt niet in onze data voor en daarom was het vliegtuigje onbekend bij ons en bij een van de vliegclubs op Rotterdam The Hague Airport.