Twee Transavia repatriërings- vluchten via Rotterdam naar Marokko

22 oktober 2021

Transavia heeft van de Marokkaanse autoriteiten toestemming gekregen om de komende dagen tien repatriëringsvluchten uit te voeren om gestrande passagiers vanuit Marokko naar Nederland te brengen. Vanaf woensdag 20 oktober middernacht werd een vliegverbod aangekondigd wat betekende dat onder andere Transavia veel vluchten moest annuleren. In deze periode van het jaar voert Transavia gemiddeld 22 vluchten per week uit naar Marokko vanaf de luchthavens Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Tussen vanavond en vrijdag 29 oktober worden tien vluchten naar Marokko uitgevoerd om passagiers de mogelijkheid te geven terug naar Nederland te vliegen.

Marcel de Nooijer, CEO van Transavia: ‘Wij zetten ons in om onze passagiers terug naar NL te brengen. Het is zeer vervelend voor onze passagiers dat zij in onzekerheid hebben gezeten. We zijn dan ook blij dat we toestemming hebben gekregen van de Marokkaanse autoriteiten om tien vluchten uit te kunnen voeren. Hoewel we ook weten dat dit niet genoeg zal zijn om iedereen terug naar huis te kunnen brengen. We doen er echter er alles aan om samen met onze passagiers naar oplossingen te zoeken.’

Via het servicecenter heeft Transavia veelvuldig contact met passagiers en wordt met hen bijvoorbeeld gezocht naar alternatieve routes. Gezien de grote drukte die dit veroorzaakt bij het service center, zijn er ook passagiers die zelf hun weg naar Nederland kunnen vinden, zodat zij zekerheid hebben op korte termijn. Transavia roept passagiers die nog wel zouden vliegen met Transavia, maar op een andere manier naar huis zijn gegaan op om via het service center hun reis te annuleren. Op die manier komt er een plek vrij voor andere passagiers en voorkomen zij dat er lege plekken blijven in de vliegtuigen.

In totaal komen er met vliegmaatschappij Transavia 10 repatriëringsvluchten, 8 via Amsterdam en 2 via Rotterdam. Dit is het schema:

Dit zijn voornamelijk vluchten die nog in het bestaande vluchtschema stonden, en er is een aantal nieuwe vluchten toegevoegd. Op de bestaande vluchten stonden al passagiers geboekt, zij hebben nog geen annuleringsbericht ontvangen en kunnen hun reis zoals eerder gepland uitvoeren.
Op alle vluchten zijn nog stoelen vrij, de passagiers die de tickets boekten (de hoofdboekers) zijn hierover vandaag geïnformeerd zodat zij als eerste de kans hebben om een vlucht te boeken. De verwachting is wel dat de vraag groter zal zijn dan het aanbod aan vluchten. Bekijk de website van Transavia voor de laatste informatie rond de repatriëringsvluchten uit Marokko.