[UPDATE] RTHA weer open, storm Eunice vlakt af

18 februari 2022

Rotterdam The Hague Airport was vandaag drie uur dicht vanwege storm Eunice. Om 19.00 uur ging de luchthaven weer open voor vliegverkeer na een uitgebreide inspectieronde door de operationele diensten van de luchthaven. Van het terugkerend vliegverkeer wijken vanavond een aantal vluchten uit naar andere luchthavens vanwege de storm. De TUI-vlucht uit Gran Canaria en de Transavia-vluchten uit Innsbruck en Barcelona gaan naar Schiphol. De vlucht van Transavia uit Faro landt vanavond op Eindhoven Airport. De vlucht van Transavia uit Bergerac landde rond 22.00 uur op RTHA.

Veiligheid
Vanaf eind van de middag was vliegverkeer niet meer mogelijk op de luchthaven. De veiligheid kon onvoldoende worden gewaarborgd. Er was geen uitgaand vliegverkeer meer gepland laat in de middag. De krachtige wind had Rotterdam The Hague Airport in alle hevigheid bereikt. De wind met orkaankracht had uitschieters naar kracht 12.

Vliegtuigtrap
Eunice trof ook andere delen van de luchthaven. Een vliegtuigtrap vloog over het platform en van een van de hangaars op het luchthaventerrein raakten dakplaten los. Die vervolgens van het dak naar beneden kwamen. De Koninklijke Marechaussee sloot een weg aan de zijkant van het Wings Hotel vanwege rondvliegend glas.

12 vluchten geannuleerd
Vanwege storm Eunice zijn vandaag twaalf vluchten van de dertig geplande vluchten geannuleerd. Het gaat om bestemmingen als Alicante, Bilbao, Salzburg en Valencia van Transavia. Ook vliegtuigmaatschappij Pegasus had de vlucht geannuleerd met bestemming Istanbul.

Vanwege vertraagde en geannuleerde vluchten is het advies aan reizigers om de informatie van de vliegtuigmaatschappij goed in de gaten te houden.