Vliegveld 3,5 uur dicht vanwege bar winterweer

7 februari 2021

Rotterdam The Hague Airport was zondag 3,5 uur dicht vanwege het barre winterweer. De start- en landingsbaan kon niet goed sneeuwvrij gehouden worden door veel aanbod van sneeuw en de harde wind. Het gaf voor het vliegverkeer weinig problemen vanwege het beperkte aanbod. Er werd zondag geen lijn- en chartervliegverkeer verwacht. De luchthaven was vanaf 14.00 uur een aantal uur gesloten als uitwijkluchthaven voor Schiphol en voor klein zakelijk vliegverkeer. De traumahelikopter bleef zondag in de hangar.

De operationele diensten Luchthavenbrandweer en de Havendienst werkten samen om de bestrijding van de sneeuw te co├Ârdineren. Dit gebeurde ook met de onderhoudsdienst van RTHA. Hierin werd als team samengewerkt om de luchthaven bereikbaar te houden. Er werd al de hele nacht doorgewerkt. En dit gaat in continudiensten zondag met de andere afdelingen door.

Er werd hard gewerkt om de baan beschikbaar te houden. Dit deed de luchthavenbrandweer met een sneeuwvloot bestaande uit 3 voertuigen. Het bestrijden van de sneeuw hier lukte tot nu toe goed, maar de omstandigheden op zondagmiddag waren slecht. Daarom werd besloten een aantal uur dicht te gaan voor luchtverkeer. Rond half zes ging de luchthaven weer open.

Code Rood: GGD XL-teststraat dicht

Vanwege Code Rood is zondag het test- en vaccinatiepaviljoen van de GGD Rotterdam-Rijnmond gesloten. De GGD neemt contact met mensen die vandaag getest of gevaccineerd zouden worden voor het maken van een nieuwe afspraak.

Bekijk in deze video hoe de luchthavenbrandweer te werk gaat in de sneeuwstorm