Persbericht

British Airways vanaf 20 september terug op RTHA

18 augustus 2021

Vliegmaatschappij British Airways (BA) keert vanaf maandag 20 september terug op Rotterdam The Hague Airport. Door de coronacrisis werden vorig jaar de dagelijkse vluchten van de maatschappij van en naar RTHA en London City stopgezet. Op 17 maart 2020 was de laatste BA vlucht vanaf Rotterdam naar London City.

BA is verheugd dat na zo’n lange tijd van afwezigheid de vliegverbinding tussen Rotterdam The Hague Airport en London City hervat kan worden. Met name nu het zakelijk verkeer weer meer op gang begint te komen zijn wij ervan overtuigd dat vele klanten wederom het gemak en comfort van het vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport de voorkeur zullen geven,” zegt Katinka van Ekeren van British Airways erover. “Al onze vliegtuigen worden elke dag volledig schoongemaakt, van neus tot staart, en zo kunnen reizigers zich bij elke stap veilig en beschermd voelen. En dankzij onze flexibele boekingsopties kunnen reizigers nu boeken en later wijzigen mocht de noodzaak hiervoor zijn.”

BA vliegt nog wel beperkt van en naar Rotterdam. Het gaat in eerste instantie om twee vluchten per dag. De maatschappij verwacht dat begin oktober dit kan groeien naar drie keer per dag. “We zijn er trots op dat we na anderhalf jaar London weer kunnen toevoegen aan ons bestemmingennetwerk. Voor de coronacrisis was LCY Airport een van onze grootste bestemmingen met jaarlijks bijna 180.000 vertrekkende en aankomende passagiers op onze luchthaven. Het is voor onze regio een hele belangrijke verbinding,” zegt CEO Ron Louwerse van RTHA.

De eerste vluchten op RTHA met British Airways zijn op 20 september gepland. BA vliegt met Embraer 190 toestellen.