Campagne ‘Doe de buurt een plezier, parkeer niet hier’

2 juli 2024

Rotterdam The Hague Airport vindt het vervelend dat er bewoners zijn die overlast ondervinden van reizigers die parkeren in de omgeving rond de luchthaven. In overleg met de wijkraad is Rotterdam The Hague Airport daarom een ontmoedigingscampagne gestart – naast de al bestaande online campagnes – om parkeren in Park Zestienhoven en Landzicht te ontmoedigen. Gedurende vier weken – van 28 juni tot en met 26 juli – staan er vier trotters op zichtbare plekken. Dit zijn grote borden met posters aan beide kanten. Hierop staat te lezen dat reizigers hun auto niet in de wijk moeten parkeren en wordt aangegeven waar ze hun auto dan wel kunnen parkeren. We hebben specifiek voor deze periode gekozen in verband met de aanloop naar en het begin van de zomervakantie.

Reizigers die hun auto parkeren in de wijken rondom de luchthaven is al jaren een ongewenst fenomeen. Bewoners ondervinden hier hinder van, doordat parkeerplaatsen voor hun deuren soms voor langere tijd bezet zijn. Parkeerplaatsen in de wijk zijn voor bewoners en niet voor reizigers.

Reizigers kunnen een parkeerplaats op één van onze officiële terreinen boeken. Onze parkeerterreinen liggen allemaal op loopafstand van de terminal.