Eerste vlucht naar Milaan vanaf Rotterdam The Hague Airport

31 maart 2022

Vandaag vertrok vanaf Rotterdam The Hague Airport de eerste vlucht van Transavia naar de nieuwe zomerbestemming in het Italiaanse Bergamo (Milaan). CEO van Rotterdam The Hague Airport Ron Louwerse en de CEO van Transavia Marcel de Nooijer zwaaiden passagiers en crew uit.

Milaan is een van de drie nieuwe zomerbestemmingen, uitgevoerd door Transavia, op onze luchthaven. Bastia (Corsica) vanaf 22 april en Kayseri (Turkije) vanaf 13 juni worden ook toegevoegd aan het aanbod. De RTHA-bestemming Bilbao wordt voortaan uitgevoerd in Eindhoven.

Klaar voor zomerseizoen
Marcel de Nooijer: ‘De voorbereidingen voor het zomerseizoen zijn in volle gang en eerste vluchten op nieuwe bestemmingen geven we altijd wat extra aandacht. Dat is dit jaar extra speciaal omdat we de afgelopen twee jaar veel minder vlogen en we nu vol vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken. Dat betekent ook verder investeren in onze vloot. Met de keuze voor de Airbus 320 NEO en 321 NEO gaan we een nieuwe fase in waarin we ook flinke stappen zetten met het verduurzamen van het vliegen.

Ron Louwerse, CEO van Rotterdam The Hague Airport: ‘We zijn zeer verheugd met de toevoeging van de drie nieuwe bestemmingen met Transavia vanaf onze luchthaven. We kijken er deze zomer naar uit weer veel passagiers te mogen ontvangen voor zowel vakantiereizen, zakenreizen als familiebezoeken.’

Passagiers in zonnetje gezet

De passagiers aan boord van vlucht HV 6375 richting Bergamo werden in het zonnetje gezet en aan boord verwelkomd via een ‘groene loper’. Ook kregen zij een attentie aan boord en werd het toestel met haar passagiers op de luchthaven van Bergamo welkom geheten met een watersaluut.