Nieuwe coronaregeling van kracht voor inreizende passagiers

29 december 2020

Vanaf 29 december 2020 heeft de Nederlandse overheid een nieuwe coronaregeling getroffen voor inreizende passagiers vanuit het buitenland. Reis je naar Rotterdam The Hague Airport en ben je boven de 13 jaar? Dan ben je verplicht vlak voordat je het vliegtuig ingaat een verklaring te laten zien waarop staat dat je negatief getest bent tegen het coronavirus. Die verklaring mag niet ouder dan 72 uur zijn op het moment dat je Nederland binnenkomt en het moet een PCR-test (Sars-Cov/COVID-19) zijn. Wanneer iemand niet in het bezit is van de negatieve testuitslag, mag hij of zij niet mee. Op onze luchthaven kunnen we bij aankomst vragen naar dit formulier.

Ook verstrekken alle luchtvaartmaatschappijen en de Nederlandse luchthavens aan de passagiers informatie waarin staat welke maatregelen bij aankomst in Nederland gelden (10 dagen in quarantaine).

Rotterdam The Hague Airport vindt de extra maatregelen goed en is voorstander van het intensief testen van passagiers. Hiermee blijft het reizen veilig en verantwoord.

Meer informatie over de maatregel vind je op de website van de Rijksoverheid.

Download hier de verklaring ‘Coronavirus negative test declaration form’. Laat deze invullen en tekenen door de lokale autoriteiten.