Platform Rotterdamsche Aero Club in gebruik

18 oktober 2021

Vrijdag 15 oktober is het platform bij het nieuwe gebouw van de Rotterdamsche Aero Club (RAC) in gebruik genomen. Van het oude platform Lima zijn via de taxibaan Quebec de vliegtuigen van de RAC verplaatst naar het nieuwe platform.

Het was voor de club een gedenkwaardig moment om het platform in gebruik te nemen. De toestellen (twee Diamond DA40’s, een Piper 28 en een Cirrus SR22) zijn verplaatst naar hun nieuwe standplaats direct voor het nieuwe RAC gebouw. De RAC werd opgericht in 1926 en vloog toen vanaf het voormalige Rotterdamse vliegveld Waalhaven. De RAC bestond op 8 oktober jl. precies 95 jaar.

Nieuwbouw
RAC heeft sinds begin van dit jaar een nieuw gebouw. Het gebouw is modern ingericht en functioneert als clubgebouw voor de leden en heeft faciliteiten voor de leerlingen van de vliegschool. Naast ruimte voor  administratie is er een operations-kantoor en een briefing-ruimte voor de vliegers. Verder heeft het pand twee instructielokalen die door middel van een schuifwand ook samengevoegd kunnen worden tot een grote presentatieruimte. Met de trap of lift kan men naar de eerste verdieping waar de bar en keuken zijn gevestigd. Vanuit hier heb je uitzicht over de nieuwe vliegtuig-opstel-plaatsen, de taxibaan en de start-/landingsbaan. Het grote terras dat grenst aan airside heeft een fenomenaal uitzicht over het terrein, dit zal zeker bij dagen met mooi weer een gewilde ‘landingsplaats’ zijn.

Platform RAC in gebruik genomen (Foto RTHA)