Persbericht

Ron Louwerse stopt als algemeen directeur van RTHA

9 augustus 2022

Ron Louwerse (63) beëindigt per 1 september aanstaande zijn functie als algemeen directeur van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Hij draagt per die datum zijn functie over aan Wilma van Dijk (56), momenteel directeur van Lelystad Airport. Louwerse gaf sinds 2016 leiding aan de luchthaven RTHA en hij gaat officieel per 1 januari 2023 met pensioen. Ron Louwerse zal dit jaar nog wel nauw betrokken zijn bij het participatietraject over een nieuw luchthavenbesluit (LHB).

Ron Louwerse vertrekt, Wilma van Dijk begint op 1 september.

Naar verwachting zal de aanvraag Luchthavenbesluit aan het eind van dit jaar worden ingediend bij de minister van I&W. Ron Louwerse over zijn vertrek: “Never a dull moment. Dat is hoe ik mijn periode als CEO van Rotterdam The Hague Airport heb ervaren. In positieve zin: er gebeurt hier altijd van alles en er kan altijd veel. Dat maakt het boeiend om voor RTHA, haar reizigers, klanten, buren, partners en medewerkers te werken. Ik heb altijd voor ogen gehad een jaar of zes voor Rotterdam The Hague Airport werkzaam te zijn. Het zullen er uiteindelijk zeven worden.

In die jaren heb ik me ingezet voor vernieuwing van de infrastructuur en bedrijfsmiddelen en zeker ook voor een nieuwe strategie voor deze luchthaven; een strategie vooral gericht op het creëren van een innovatief en zo duurzaam mogelijk vliegveld, met oog en oor voor de hinder voor omwonenden. Ik denk dat we daar samen goed in zijn geslaagd en dat er een stevig fundament ligt, waarop verder kan worden gegaan.”

‘Belangrijk onderdeel NL luchthaven infrastructuur’
Wilma van Dijk zal Ron Louwerse opvolgen. Van Dijk woont in Den Haag en kijkt uit om op Rotterdam The Hague Airport te starten als algemeen directeur: “Ik kijk ernaar uit in Rotterdam The Hague Airport te starten. Een prachtige luchthaven, recent weer mooi vernieuwd en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse luchthaven infrastructuur. Ik zie uit naar de samenwerking en kennismaking met de omwonenden. We staan voor belangrijke gesprekken over de toekomst. Met de TU Delft, de Rotterdamse haven en alle overige bedrijvigheid op het gebied van energie en duurzame brandstof om de hoek, zitten wij op een fantastische plek om de verduurzaming van de luchtvaart verder te brengen.”

Reactie Dick Benschop (CEO Schiphol Group)
“Ik ben zeer verheugd dat Wilma Ron gaat opvolgen. We zullen Ron missen, een Amsterdammer in Rotterdam, met een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft zich de afgelopen jaren keihard ingezet om RTHA met partners tot een proeftuin voor innovatie en duurzaamheid in de luchtvaart te maken. Met Wilma hebben we de opvolger die de unieke positie van RTHA op duurzaamheid en innovatie verder kan ontwikkelen. Haar netwerk en luchtvaartkennis staan daar garant voor. Een andere prioriteit is om het participatietraject over de toekomst van de luchthaven verder vorm te geven met draagvlak in de omgeving.”

Wilma van Dijk begint per 1 september op Rotterdam The Hague Airport.