RTHA zet samenwerking met Dura Vermeer voort

4 april 2022

Dura Vermeer blijft verantwoordelijk voor het onderhouden van Rotterdam The Hague Airport. Op 1 april is het nieuwe contract voor zes jaar (met een mogelijke verlenging van twee jaar) ingegaan. Het contract werd ondertekend door Ron Louwerse, CEO Rotterdam The Hague Airport, en Casper van der Hout, directeur Dura Vermeer.

Grotere omvang contract
Dura Vermeer is al sinds 1 januari 2019 verantwoordelijk voor het in conditie houden van de startbaan, taxibanen en hemelwaterriolen op de luchthaven, zodat deze voldoen aan de eisen van de European Aviation Safety Agency (EASA, het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart). Het nieuwe contract is een stuk uitgebreider en bevat ook alle overige assets op airside en landside, zowel elektrotechnisch als civiel.

Duurzaamheidsambities
Met dit contract zet Rotterdam The Hague Airport de reeds langlopende samenwerking met Dura Vermeer voort, waarbij veel aandacht is voor innovatie en duurzaamheid- thema’s die bij beide partijen hoog op de agenda staan. Rotterdam The Hague Airport heeft als ambitie om uiterlijk in 2030 volledig afval- en emissievrij te zijn. De luchthaven heeft, als een van de eerste luchthavens ter wereld, het hoogste certificaat op het gebied van duurzaamheid ACA (Airport Carbon Accreditation) al behaald en werkt uiteindelijk toe naar een CO2-neutrale luchtvaart en circulaire luchthaven in 2050.

Casper van der Hout (Dura Vermeer) en Ron Louwerse (Rotterdam The Hague Airport) tekenen voor een vervolg van de samenwerking. Foto: RTHA.

Ron Louwerse: “Duurzaam bouwen en duurzaam onderhoud staan hoog op de agenda bij ons. Maar we verlangen dit ook van onze strategische partners. We hebben dit opnieuw gevonden in onze partner Dura Vermeer. Daarom gaan we graag een nieuwe overeenkomst aan voor het beheer en onderhoud van gebouwen en installaties op ons vliegveld. Samen werken we aan onze ambitie om uiterlijk in 2030 volledig afval- en emissievrij te zijn.”

Bouwer Dura Vermeer staat bekend om haar vooruitstrevendheid op het gebied van circulaire oplossingen en het terugdringen van emissies. “Het nieuwe contract daagt ons extra uit op het gebied van bijvoorbeeld de inzet van elektrisch materieel en het maken van circulaire keuzes. Hierdoor werken wij direct aan onze duurzaamheidsambities ‘Uitstoot op 0’ en ‘Hergebruik? Zo vaak mogelijk’“, aldus Casper van der Hout.